Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyto strašidelné lívance jsou krásně nadýchané. Připravte je dětem na speciální halloweenskou snídani nebo svačinu
Zdroj: Aneta Turečková

Ať už chystáte halloweenskou akci nebo jen chcete překvapit své děti, tyto lívance sklidí zaručený úspěch. Jsou nadýchané a fantazii se v jejich případě meze rozhodně nekladou, aneb čím strašidelnější, tím lepší.

Halloween je lidový svátek a třebaže není původem český, těší se zde velké oblibě. Slavíme jej 31. října - v den, kdy se údajně stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Patří k němu vydlabávání dýní (jack-o´-lantern), převlékání do kostýmů a setkávání s přáteli u dobrého jídla. 

Strašidelné lívance

Halloweenské lívance jsou hotové během chvilky a hodí se k snídani i svačině, udělají radost i jako netradiční pohoštění. Recept je hrníčkový, a proto není třeba nic odměřovat. Z tohoto množství vzniknou 2 strašidelné porce

Budeme potřebovat 1 vejce, 1 hrnek (250 ml) hladké mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 balení prášku do pečiva, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa a špetka soli. 

Jak na to

  1. V míse prošleháme žloutek s oběma cukry. 
  2. Přidáme mléko a olej, vše metličkou či šlehačem vyšleháme
  3. Poté postupně přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. 
  4. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který nakonec opatrně vmícháme do těsta. 
  5. Vzniklé těsto je konzistencí hustší, než klasické palačinkové
  6. Do poloviny těsta vmícháme kakao
  7. Na suché pánvi tvoříme obrazce pomocí lahve s dírkou, mikrotenového sáčku, nebo obyčejnou lžičkou. Opečeme z obou stran do zlatova. 
  8. Podáváme s jogurtem, zakysanou smetanou a marmeládou. 

V našem videu můžete zhlédnout recept na extra rychlé lívance, které přijdou k chuti i mimo Halloween. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky