Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Laskonky jsou zákusek, který zdobí vitríny v cukrárně snad od nepaměti. Aby byly jedna jako druhá, používají cukrářky speciální šablonu. Krásné laskonky však lze připravit i bez šablony, a to snadno pomocí cukrářského sáčku.

Už název laskonka napovídá, že se jedná o „nebe v puse“, které každého potěší a polaská svou chutí, křehkostí a jemností. Aby byly laskonky lákavé i na pohled, měly by být úhledné. S tím vám pomůže jednoduchý nástroj – cukrářský sáček.

Jak udělat laskonky bez šablony

Obejdete se dokonce i bez cukrářského sáčku, stačí pevnější mikrotenový.

  1. Připravte si směs na laskonky a přendejte ji do sáčku.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a na něj vytlačujte hmotu ze sáčku tak, abyste vytvořili malý ovál.
  3. Každý ovál uhlaďte namočeným nožem na asi centimetr vysokou placičku.
  4. Nožem můžete výsledný tvar i mírně upravit.
  5. Laskonky upečte a plňte připravenou náplní.
  6. Slepené laskonky můžete dozdobit čokoládovými stříkanci.

Laskonkám neodolá snad ani ten, kdo právě drží dietu.

Komentáře

Další tipy a triky