Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.

Suchá jíška se stejně jako jiná jíška používá k zahuštění polévek, omáček nebo guláše. Její příprava je ale na rozdíl od jíšky, která obsahuje tuk, rychlá a mnohem jednodušší. Potřebovat budete pouze hladkou mouku.

Jak na přípravu suché jíšky

Připravte si pánev, vařečku a uzavíratelnou nádobu.

  1. Pánev rozehřejte a nasypte na ni potřebné množství hladké mouky.
  2. Mouku za stálého míchání pražte na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude mít požadovanou barvu. Důležité je mouku nespálit, zhořkla by.
  3. Jíšku, kterou nepoužijete, vsypte do uzavíratelné nádoby, v níž vydrží až půl roku.

Vyzkoušejte i jiné druhy jíšek, každá má něco do sebe.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více