Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednou z klíčových složek, která určuje chuť pizzy, je omáčka. Tradičně se používá pouze jednoduchá rajčatová omáčka připravená z pasírovaných rajčat, olivového oleje, soli, bazalky a česneku. Proč však nepoužít sugo?

Sugo je bohatě kořeněná italská omáčka, která bývá obvykle servírována s těstovinami. Může obsahovat také další zeleninu i maso. Použití suga na pizzu může přinést zajímavou a chutnou alternativu k tradiční rajčatové omáčce. Vyzkoušíte ji?

Jak připravit sugo omáčku

Nejprve si nachystáme čisté zavařovací sklenice, které vysterilujeme. Víčka také vyvaříme, lépe chytnou.

  1. Rajčata omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme tvrdou stopkovou část.
  2. Pokrájená rajčata vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a odkryté rozvaříme.
  3. Rozvařená rajčata pasírujeme přes síto.
  4. Přidáme olej, sůl, cukr, koření a svaříme do požadované hustoty.
  5. Na závěr vmícháme nahrubo pokrájenou bazalku i jiné bylinky podle chuti.
  6. Plníme do sklenic, které zavařujeme při 85 °C po dobu 35 minut.

Použití suga na pizzu může být skvělou inovací pro ty, kteří chtějí pizzu s výraznější chutí. Nebojte se vyzkoušet nové kombinace a najít tu, která vám bude chutnat nejvíce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky