Jak zpracovat rajčata? Vyzkoušejte sugo omáčku, která se hodí na pizzu i těstoviny
Jednou z klíčových složek, která určuje chuť pizzy, je omáčka. Tradičně se používá pouze jednoduchá rajčatová omáčka připravená z pasírovaných rajčat, olivového oleje, soli, bazalky a česneku. Proč však nepoužít sugo?
Sugo je bohatě kořeněná italská omáčka, která bývá obvykle servírována s těstovinami. Může obsahovat také další zeleninu i maso. Použití suga na pizzu může přinést zajímavou a chutnou alternativu k tradiční rajčatové omáčce. Vyzkoušíte ji?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sugo omáčku
Nejprve si nachystáme čisté zavařovací sklenice, které vysterilujeme. Víčka také vyvaříme, lépe chytnou.
- Rajčata omyjeme, rozkrojíme napůl a odstraníme tvrdou stopkovou část.
- Pokrájená rajčata vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a odkryté rozvaříme.
- Rozvařená rajčata pasírujeme přes síto.
- Přidáme olej, sůl, cukr, koření a svaříme do požadované hustoty.
- Na závěr vmícháme nahrubo pokrájenou bazalku i jiné bylinky podle chuti.
- Plníme do sklenic, které zavařujeme při 85 °C po dobu 35 minut.
Použití suga na pizzu může být skvělou inovací pro ty, kteří chtějí pizzu s výraznější chutí. Nebojte se vyzkoušet nové kombinace a najít tu, která vám bude chutnat nejvíce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 46 minutami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Komentáře