Surimi tyčinky: Pochoutka bez krabů a s minimem ryb je oblíbená v mnoha pokrmech
Surimi je japonsky "mleté maso". Obsahuje pastu, která je vyrobená z různých mořských ryb (nejčastěji z tresky), a poté je lisována do různých tvarů a dobarvována, aby se co nejvíce podobala krabímu masu.
Surimi, neboli krabí tyčinky, většinou krabí maso neobsahují a ani rybího masa v nich moc není. Jsou ochuceny aromaty z korýšů a mušlí a někteří výrobci je lisují do tvaru krevet. Nemají ani žádnou výživnou hodnotu. Proč jsou tedy tak oblíbené?
Do jakých pokrmů použít tyčinky surimi
Možností je mnoho, i když jde jen o náhražku kraba:
- surimi salát, krabí koktejl, krabí pomazánka,
- jarní závitky, japonské sushi, španělská paella, rizoto nebo těstoviny se surimi,
- obalované a smažené surimi, tyčinky v listovém těstě nebo v těstíčku,
- surimi placičky, krabí polévka.
Surimi je pro svou jemnou rybí nebo krabí chuť oblíbenou surovinou pro mnoho receptů. Tyčinky se už nemusí tepelně upravovat, po rozmražení si na nich můžeme pochutnat jen tak k večeři nebo místo chipsů u televize.
Komentáře