Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Surimi je japonsky "mleté maso". Obsahuje pastu, která je vyrobená z různých mořských ryb (nejčastěji z tresky), a poté je lisována do různých tvarů a dobarvována, aby se co nejvíce podobala krabímu masu.

Surimi, neboli krabí tyčinky, většinou krabí maso neobsahují a ani rybího masa v nich moc není. Jsou ochuceny aromaty z korýšů a mušlí a někteří výrobci je lisují do tvaru krevet. Nemají ani žádnou výživnou hodnotu. Proč jsou tedy tak oblíbené? 

Do jakých pokrmů použít tyčinky surimi

Možností je mnoho, i když jde jen o náhražku kraba:

Surimi je pro svou jemnou rybí nebo krabí chuť oblíbenou surovinou pro mnoho receptů. Tyčinky se už nemusí tepelně upravovat, po rozmražení si na nich můžeme pochutnat jen tak k večeři nebo místo chipsů u televize.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář