Svatomartinské rohlíčky bez droždí: Nekynutá dobrota se jen rozplývá na jazyku
Svátek svatého Martina se odjakživa pojí s dobrým pitím a jídlem. V jedenáct hodin se otevírají mladá svatomartinská vína, peče se husa a jako typické pečivo se připravují svatomartinské rohlíčky. Poradíme vám ty nejlepší recepty.
Svatomartinské rohlíčky se neodmyslitelně pojí se svátkem, který se každoročně slaví 11. listopadu. Sv. Martin by měl přijet na bílém koni a dovézt sníh. Proto se peče tvar rohlíčků, který připomíná podkovy koně. Typická náplň je ořechová.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Místo droždí dejte do těsta smetanu na šlehání
Svatomartinské rohlíčky se často pečou z kynutého těsta, ale pro změnu vyzkoušejte vynikající rohlíčky z nekynutého těsta, které jsou za chvíli hotové. Těsto většinou obsahuje zakysanou smetanu nebo smetanu ke šlehání. Jedná se o sváteční pečení, proto na ingrediencích nešetřete. I když se rohlíčky nejčastěji připravují s ořechovou náplní, můžete si je připravit i s náplní makovou, povidlovou nebo tvarohovou.
Jak připravit svatomartinské rohlíčky
S postupem na přípravu svátečních rohlíčků vám pomůže náš videorecept, ve kterém vám představíme tradiční recept na nekynuté rohlíčky s ořechovou náplní, a uvidíte - na jazyku se rozplynou jako první sněhová vločka.
Komentáře
3. 11. 2023 12:18