Sýrové chipsy: Jak připravit tento křupavý a rychlý snack podle videonávodu
Hledáte snack, který si snadno připravíte doma a nebude tak průmyslově zpracovaný jako různé chipsy a krekry ze supermarketu? Zkuste tyto křupavé sýrové chipsy. Jako bonus má vyšší obsah bílkovin než řada jiných alternativ.
K přípravě sýrových chipsů můžete zvolit různé druhy sýrů například eidam, goudu, parmezán a podobné typy, čedar nebo případně i Hermelín či Nivu. Takto připravené chipsy mohou být báječnou křupavou svačinkou k filmu, pohoštěním pro návštěvu nebo třeba výtečným doplňkem k salátu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Snadná příprava sýrových chipsů
Postup vás okouzlí svou jednoduchostí, přitom volbou odlišných sýrů vás příjemně potěší variabilita různých chutí.
- Připravte si do mísy najemno nastrouhaný sýr.
- Vyložte plech pečicím papírem.
- Na plech v pravidelných rozestupech tvořte malé hromádky ze sýru. Upravte je tak, aby měly požadovaný tvar.
- Tip: Sýr můžete ochutit oblíbeným kořením, vhodné jsou např. provensálské byliny, bazalka nebo červená paprika, nebojte se ale experimentovat a zkoušet nové kombinace chutí. Po ochucení získají vaše chipsy opět trochu jinou a zajímavou chuť.
- Troubu předehřejte na 160 °C a chipsy pečte cca 17–20 minut. Uvedená doba se může lišit podle druhu zvoleného sýra, průběžně proto chipsy kontrolujte. Podívejte se také, jak se liší vhodná doba pečení podle konkrétních druhů sýrů.
- Po dopečení a vychladnutí chipsy můžete servírovat.
K chipsům můžete vyzkoušet servírovat nejlepší dipy z našeho receptáře, chipsy do nich jednoduše namáčejte a výsledek si náležitě vychutnejte.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře