Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové pomazánky jsou velmi častou volbou k přípravě pohoštění pro návštěvu. Oblíbené jsou zejména proto, že je můžeme udělat pokaždé z jiného druhu sýra či je nakombinovat se zeleninou nebo uzeninou.

Sýrové pomazánky mohou mít různý základ, velmi často se připravují z měkkých sýrů jako je krémová lučina, žervé, tavený sýr nebo cottage. Tvrdé sýry typu eidam, parmezán, hermelín nebo nivu většinou strouháme najemno a vyšleháme se směsí másla, tvarohu a majonézy.

Sýrové pomazánky

Sýrové pomazánky jsou bleskově hotové a podávat je můžeme na chlebíčky, jednohubky nebo jen na čerstvé pečivo jako rychlou večeři. Skvěle chutnají dochucené česnekem, hořčicí či bylinkami, jako je například pažitka či petrželka.

Sýrové pomazánky se zeleninou

Sýrové pomazánky chutnají skvěle v kombinaci se zeleninou. Nebojte se do nich přidat nastrouhanou mrkev, rozmačkat avokádo, na kostičky nakrájenou papriku či na kolečka nakrájený pórek. Chuťově vás příjemně překvapí nastrouhaný celer.

Sýrové pomazánky s uzeninou

Uzenina ve spojení s pomazánkou je vždy skvělá volba. Plátky uzeniny můžeme jednak pokládat na namazané pečivo nebo je přidat nakrájené přímo do pomazánky. Nejčastěji sáhneme po šunce, voňavé klobáse nebo slanině.

Tvarůžky rozdělují národ na dva tábory, avšak pokud jste na straně těch je milujících, vyzkoušejte si lahodnou tvarůžkovou pomazánku podle videoreceptu, nejlépe chutná na dokřupava opečených topinkách.
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky