Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížská šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která je smíchaná s kvalitním kakaem nebo čokoládou. V kombinaci s máslem pak můžeme získat pařížský krém, kterými plníme dorty, zákusky a cukroví.

Pařížská šlehačka se tradičně připravuje z kakaa, ale někdo dává přednost čokoládě. Oba způsoby přípravy jsou akceptovatelné - nazývají se lehká a těžká paříž. Smetanový krém s hořkou chutí kakaa je oblíbeným dezertem a náplní moučníků.

Jak připravit lehkou pařížskou šlehačku

Ve 33-40% smetaně rozmícháme 25 g holandského kakaa a 35 g moučkového cukru. Za stálého míchání metličkou necháme směs projít varem, odstavíme ji a necháme za občasného zamíchání vychladnout.

Jak připravit těžkou pařížskou šlehačku

Tučnou 33-40% smetanu zahřejeme k varu, odstavíme ji a metličkou do ní vmícháme 100 g hořké čokolády s minimálně 60 % kakaa. Než vystydne, ještě ji několikrát promícháme.

Jaké je tajemství pařížské šlehačky?

Vlahou směs uložíme na minimálně 12 hodin do ledničky. Kvalitní pařížskou šlehačku musíme nechat důkladně odpočinout a vychladit, než ji začneme šlehat, jinak zůstane řídká nebo se srazí.

Místo pařížské šlehačky si můžete připravit také výbornou karamelovou podle videa:

 

Komentáře

Další tipy a triky