Tajemství nejlepšího bramborového salátu: Základ vánoční klasiky je vždy stejný
Ten nejlepší recept na bramborový salát má každá hospodyňka schovaný ve svém receptáři. Jen málokdy najdete někoho, kdo by ho připravoval stejně. Zeptejte se přátel a uvidíte, kolik variant bramborového salátu existuje.
Každá hospodyňka má recept na bramborový salát ověřený časem a předávaný z generace na generaci. Základní úkony jsou však vždy stejné - správný výběr brambor a jejich uvaření, hygiena během přípravy salátu, ale i jeho správné skladování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
6 tipů k přípravě nejlepšího bramborového salátu
Je nepodstatné, jaký recept na bramborový salát zvolíte. Správným postupem přípravy mu zachováte všechny vůně a chutě, ale také mu prodloužíte trvanlivost.
- Brambory k přípravě bramborového salátu volte varného typu A, které jsou pevné a lojovité. Ostatní brambory se vám v salátu budou nevzhledně rozpadat.
- Cibuli je potřeba spařit, poté ihned prolít studenou vodou a tu přebytečnou z ní vymačkat. Nebude tak pouštět šťávu, která způsobuje rychlou zkázu salátu.
- Solte opatrně - nechte právě připravený salát odpočinout do druhého dne - chutě ingrediencí se krásně prolnou a vy můžete bramborový salát dosolit.
- Nejste-li fanouškem majonézy a do bramborového salátu přidáváte mléčné výrobky (jogurt, zakysanku), přidávejte je jen do právě odebraného množství k přímé konzumaci. Díky tomu vydrží salát déle.
- Veškeré náčiní a nádobí musíte mít zcela čisté (lžíce, nože, prkénka), aby se salát nezačal hned kazit. To se samozřejmě týká i vašich rukou a utěrek.
- S kvasícím salátem souvisí také ochutnávání, proto používejte pokaždé čistou lžíci, i kdybyste ho ochutnávali 10x denně.
Při správné přípravě a následném skladování vydrží bramborový salát 3–4 dny, proto předem promyslete, jaké množství ho budete připravovat. Zbylý bramborový salát však skvěle využijete k přípravě dalších pochoutek.
Připravte si bramborový salát spolu s námi podle názorného videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak prodloužit trvanlivost bramborového salátu až o 3 dny? Zásadní roli hrají cibule, čisté ruce i tajní ujídači
Brambory v naší kuchyni: Poradíme, jak se vyznat v typech i jak je správně zpracovat
Jak na bramborový salát bez majonézy. Nahraďte ji nebo salát ochuťte zcela jinak
Komentáře