Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vyzkoušejte pět tipů pro ještě lepší sladké pečení. Poradíme začátečníkům, jak snadno vykouzlit výborné moučníky
Zdroj: Pixabay

Moučníky, koláče a různé pečené sladké dobroty na plechu připravujeme podle oblíbených receptů. Bývají ale popsány stručně a některé postupy se berou jako samozřejmost, kterou známe. Proto přinášíme několik tipů pro ještě lepší pečení, které jsou určené především pro začátečníky.

Vyzkoušejte naše jednoduché rady, které pomohou, aby se vaše sladké dobroty povedly:

  1. Při pečení těsto vkládáme vždy do předehřáté trouby. Při pečení ho sice kontrolujeme, ale troubu často neotvíráme, tím by totiž vnikl dovnitř studený vzduch, což by průběh pečení zpomalilo. Navíc při otevření může pečivo "spadnout".
  2. Pokud se nám pečivo na povrchu rychle zbarvuje a tmavne, přitom však není uvnitř dobře propečené, přikryjeme ho raději alobalem nebo vlhkým pečícím papírem. Tím zamezíme rychlému tmavnutí povrchu.
  3. Jestli i navzdory alobalu povrch moučníku příliš ztmavne, postižené místo lehce odřízneme a lehounce posypeme (poprášíme) práškovým cukrem, bude pak vypadat lépe.
  4. Zda je moučník hotový a dobře propečený, poznáme, když doprostřed moučníku vsuneme špejli (nebo kovovou jehlici) - pokud ji vytáhneme suchou, aniž by se na ni přichytilo těsto, je moučník propečený a hotový.
  5. Upečené pečivo nevyklápíme z formy ihned po vytažení z trouby. Raději počkáme (přibližně půl hodiny), mezitím moučník prochladne, čímž se zpevní a při vyklápění se již nebude drobit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky