Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovky jsou skvělé moučníky, které dříve bývaly zkušebním kamenem mnoha začínajících hospodyněk a čas jim neubral na výborné chuti. O úspěchu rozhoduje nejen těsto připravené podle spolehlivého receptu, ale také správné upečení a následné vyklopení bábovky z formy.

Těsta na bábovku mohou být piškotová, třená, tvarohová i kynutá. Pro ještě lepší chuť se doplňují kakaem, skořicí, vanilkou, strouhanou citrónovou kůrou, oříšky, mákem, kokosem, rozinkami, kandovaným ovocem i dalšími surovinami. Známe lahodně vláčné bábovky, do kterých se přidávají strouhaná jablka či mrkev, banán nebo tvaroh, a tentokrát se právě na ně zaměříme.

1. místo

Pokud hledáte recept na tvarohovou bábovku, můžete vyzkoušet tento recept, který má skvělé hodnocení. Bábovka  z tvarohového těsta vydrží vláčná i několik dnů, ačkoli rodina bude nejspíš rychlejší. Na vylepšení těsta se budou báječně hodit rozinky, na šlehání sněhu elektrický šlehač.

2. místo

Těstu dodají vláčnost rozmačkané banány, o výbornou chuť se postará nastrouhaná hořká čokoláda. Bábovka bude kyprá díky kypřicímu prášku a také sněhu ušlehanému z bílků. Po upečení nechte bábovku asi 10 minut odpočinout a teprve potom ji vyklopte z formy.

3. místo

Ořechová bábovka je výtečná a také krásně vláčná. Správnou propečenost bábovky poznáte podle zapíchnuté špejle - po vytažení musí být suchá, jinak ještě potřebuje chvíli v troubě. Vychladlou bábovku můžete polít čokoládovou polevou.

4. místo

Další krásně vláčnou bábovku připravíte z těsta se zakysanou smetanou a kakaem. Pokud nemáte šlehač na sníh, tento recept by se vám mohl líbit. Hotovou bábovku stačí pocukrovat, o dostatečný efekt se postarají různobarevná těsta.

5. místo

Strouhaná jablka výborně zužitkujete do této skvělé bábovky, na ochucení budete potřebovat citrónovou šťávu, skořici, vanilkový cukr a kakao. Sníh ani tentokrát nepotřebujete. Bábovka je nejen příjemně vláčná a voňavá, ale také dvoubarevná.

6. místo

I ze strouhané mrkve můžete upéct báječný moučník, nejen vláčný, ale i krásně zbarvený. Mrkev se postará nejen o vláčnost a šťavnatost, ale také dodá moučníku zajímavou strukturu. Pokud si přejete ještě výraznější barvu, můžete do těsta přidat trošku kurkumy.

7. místo

Do jednoduchého těsta na bábovku přidejte nastrouhanou cuketu, kakao, skořici a mletý badyán. Recept je odměřený na hrnky. Také bábovka podle tohoto receptu je příjemně vláčná. Cuketu už dnes můžeme koupit celoročně, tak proč ji nevyzkoušet.

Ještě pro vás máme recept na bábovku, která je nadýchaná a zároveň vláčná nejen díky strouhaným jablkům, ale také díky přidanému tvarohu. Upéct ji můžete podle následujícího videoreceptu. Určitě nebudete litovat.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky