7 receptů na bramboráky: Nápady na využití bramborákového těsta
Bramboráky jsou stálicí a klasikou mezi našimi oblíbenými jídly. Pochutnat si na nich můžeme v restauraci, u stánku nebo doma. Ze základního receptu se dá vykouzlit celá řada zajímavých jídel. Můžete se nechat inspirovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
Máte chuť na klasické bramboráky? Základem této křupavé smažené dobroty jsou nastrouhané brambory, pořádná porce česneku, voňavá majoránka a vejce. Připravte se na čas při smažení a hurá do toho.
2. místo
Základní těsto na bramboráky můžeme obohatit o další suroviny, a tím výslednou chuť bramboráku pozměnit a vylepšit. Co třeba přidat kysané zelí? Samozřejmě se můžete pustit i do klasických zelňáků, tam už ale chybí brambory.
3. místo
V bramborákovém těstě lze obalovat další dobroty a vše spolu usmažit. Použít k tomuto účelu můžeme například předem uvařený květák, jehož jednotlivé růžičky namáčíme v hustém bramborákovém těstě a smažíme na pánvi.
4. místo
Oblíbenou klasikou je Hermelín v bramboráku. Na rozpálený olej na pánvi naneseme vrstvu bramborákového těsta, na něj položíme rozkrojený Hermelín a ihned ho překryjeme druhou vrstvou těsta. Bramborák usmažíme z obou stran a podáváme se zeleninou a tatarskou omáčkou.
5. místo
V sezóně hub můžeme v bramborákovém těstě obalovat také houby, například kloboučky bedel, které obalíme podobně jako Hermelín a dozlatova usmažíme. Milovníci hub si tuto pochoutku zaručeně užijí.
6. místo
Klasické bramboráky se dají po usmažení zapéct s oblíbenými pochutinami jako např. se šunkou, slaninou, vejcem, rajčaty a strouhaným sýrem. Po zapečení je ihned podáváme. Nad touto dobrotou se budou všichni pořádně olizovat.
7. místo
Chcete si ještě zaexperimentovat? Bramborákové těsto lze obohatit o světlé pivo. Výsledná chuť vás mile překvapí. Navíc ještě vyzkoušejte přidat do těsta nastrouhané žampiony, smaženou cibulku, škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso.
Komentáře