Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové pomazánky s česnekem jsou skvělou volbou k namazání chlebíčků i jednohubek. Na přípravu jsou jednoduché, lákavé, s výraznou chutí a lehce pikantní díky česneku, prostě přesně podle našeho gusta. Když je na jednohubkách ještě doplníme zeleninou, ořechy, hroznovým vínem nebo kouskem mandarinky, budou neodolatelné.

Možností, jak česnekovou pomazánku připravit, je mnoho, ale většinou si každá rodina vytipuje a oblíbí svou verzi, ke které se pak často vrací. Několik receptů jsme pro vás vybrali. Než se do přípravy některé pomazánky pustíte, doporučujeme k přečtení také komentáře pod recepty, protože vám poskytnou různé zajímavé informace.
Velmi jednoduchá pomazánka výborně chutná, postup přípravy je snadný, jak je vidět v úvodním videu. Na česneku nemusíte šetřit, někdo snese více, jiný méně. Kromě taveného sýra budete potřebovat také pomazánkové máslo, strouhaný Eidam a trochu majonézy.

2. místo

Tvaroh je osvědčenou surovinou do pomazánek, výborně se kombinuje s dalšími surovinami, tentokrát s majolkou a taveným sýrem. Přidat můžete strouhaný sýr. Po smíchání nechte pomazánku vychladit a pak namažte na jednohubky a ozdobte vlašským ořechem.

3. místo

Stačí tři suroviny a pomazánka je hotová. Potřebujete na ni kousek Nivy, kterou najemno nastrouháte, česnek a majonézu. Vše dobře promíchejte a můžete se pustit do mazání na oblíbené pečivo. Výtečná chuť vás příjemně překvapí.
Strouhaný tvrdý sýr je základem další pomazánky. Přidejte k němu prolisovaný česnek, bílý jogurt a majonézu smíchanou s brusinkami. Dobře promíchejte a můžete se těšit na česnekovou pomazánku v méně tradičním provedení. Pikantní brusinky ji zajímavě ozvláštní.

5. místo

Bez majonézy se snadno obejdete, do této pomazánky patří pomazánkové máslo, zakysaná smetana, hořčice, strouhaný sýr a trochu koření pro dochucení. Když pomazánku namažete na rohlíková kolečka, ozdobte je kousky oblíbeného ovoce.

6. místo

Určitě jste si všimli, že stačí pomazánku trochu změnit a výsledná chuť bude sice jiná, ale také výborná. Do této pomazánky si připravte tavený sýr, tatarskou omáčku a trochu másla. Pomazánku ochuťte petrželovou natí a podle chuti přidejte mletý pepř.

7. místo

Česnekovou pomazánku lze nastavit majolkou, tvarohem nebo strouhaným sýrem. Na ozdobení namazaných jednohubek nebo chlebíčků použijte po libosti krásně barevné ovoce nebo výraznou zeleninu, třeba kousek kapie nebo cherry rajčátka. Přidat můžete i kousek naťové zelené petržele.

Už jste si vybrali? Ještě jednu pomazánku pro vás máme na závěr - je jednoduchá, ale perfektní. Pokud "česnekovku" připravíte na pohoštění, uvidíte, že jednohubky z talířů budou rychle mizet a za chvilku bude potřeba podat další dávku.

Znáte ještě jinou česnekovou pomazánku? Z kterých surovin vám chutná nejvíce? Napište nám do komentáře.

 

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Komentáře

Další tipy a triky