7 jídel z patisonu: I z méně známého kultivaru tykve připravíte chutná jídla
Tento méně rozšířený kultivar z čeledi tykvovitých se stejně jako dýně a cukety vyznačuje velkou úrodností. Stačí mít na zahradě několik rostlin a můžeme se těšit na velkou úrodu bílých nebo žlutých patisonů. Připravili jsme pro vás výběr oblíbených receptů na jejich zpracování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Chřupavé patizonové podkovičky plněné sýrem
- Zapečené patizonové plátky v houbovém těstíčku
- Zapečené brambory s patizonem
- Pangasius s cuketovo-patizonovým teplým salátem
- Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny
- Patizon po mexicku
- Pečený patizon
1. místo
Nakrájené plátky z patisonu obalujte v trojobalu a smažte z nich řízky. Podle tohoto receptu jsou ještě vylepšené o směs z ementálu a česneku, kterou nejprve slepíme vždy dva plátky patisonu a společně je obalíme.
2. místo
Vynikající zapečené plátky patisonu potřené ochucenou houbovou směsí a na povrchu posypané nastrouhaným parmezánem si nezadají s jinými jídly. Podáváme je s bramborem nebo pečivem. Houbová směs je výborná z vlastnoručně nasbíraných lesních hub i z koupených žampionů.
3. místo
Na cibulce orestovaný patison je skvělý zapečený v troubě spolu s brambory podle tohoto receptu. Jídlo je ostřejší, a to díky pikantnímu koření. Výsledný pokrm ještě vylepšíte přidáním smetany, sýru či vajec.
4. místo
Z patisonu můžete připravit i jednoduchou zeleninovou přílohu k masu, např. k rybě. Na oleji opečte kousky cukety, patisonu a mrkve, a to vše propojte hořčicí se smetanou a dochuťte kořením. Na netradiční příloze si zaručeně pochutnáte.
5. místo
Uvařte si tento vynikající zeleninový guláš, ve kterém vám nebude chybět ani kousek uzeniny. Hustý guláš příjemně zasytí a skvěle si na něm pochutnáte. Pokud ho chystáte i pro děti, tak uberte chilli papričky, protože jinak dají pokrmu ostřejší chuť.
6. místo
Užijte si nápaditý způsob servírování vydlabaného patisonu - naplňte ho fazolovou směsí a upečte v troubě. Parádně si pochutnáte a jistě oceníte originální vzhled pokrmu. Jídlo můžete ještě doplnit čerstvým pečivem.
7. místo
Podle sedmého receptu připravíte velmi jednoduché jídlo - na kostky nakrájený patison s kmínem upečte v remosce a podávejte s brambory a tatarskou omáčkou. Toto jídlo zvládnete levou zadní a přitom si skvěle pochutnáte.
Komentáře