Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na čočkovou polévku: Výtečné luštěninové polévky zvládnete snadno, rychle a levně
Zdroj: Top recepty

Čočkovou polévku uvaříme rychle a jednoduše, zasytíme s ní hlad a navíc si skvěle pochutnáme. Přestože je vždy základem čočka, existuje mnoho variant této luštěninové polévky. Liší se dalšími ingrediencemi včetně koření a dalších přísad, které ovlivňují chuť uvařené polévky.

K čočkové polévce se výborně hodí čerstvé pečivo a tak ji můžeme připravit jako jednoduchý oběd. Záleží na nás, jak hustou polévku uvaříme a tím určíme její vydatnost. Přidáním brambor, zeleniny a uzenin se stává polévka ještě výživnější.

  1. Čočková polévka
  2. Čočková polévka s párkem
  3. Čočková polévka podle mojí babičky
  4. Čočková polévka s klobásou a bramborami
  5. Domácí čočková polévka
  6. Čočková polévka s pohankou (falešná zabíjačková)
  7. Čočkovo-kroupová polévka s houbami

1. místo

Oblíbenou čočkovou polévku podle prvního receptu připravíme ze světlé jíšky, ke které na závěr přidáme mletou papriku a pepř. Spolu s čočkou a nakrájenou uzeninou polévku dovaříme, dochutíme česnekem a brzy můžeme podávat na stůl. 

2. místo

Sytá čočková polévka krásně voní gulášovým kořením. Jsou v ní nakrájené brambory, rajčata a mletá paprika, proto připomíná guláš. Do uvařené polévky na závěr přidáme kousky párků a na talířích ji dozdobíme nadrobno nakrájenou natí.

3. místo

Další varianta čočkové polévky obsahuje nakrájenou mrkev, petržel a brambory. Ke konci vaření do ní vmícháme syrové vajíčko a zajímavou chuť získáme, pokud polévku navíc okyselíme octem. Hotová polévka velmi rychle zmizí z hrnce.

4. místo

Vydatnou čočkovou polévku lze použít i jako hlavní chod. Díky bramborům, nakrájené klobáse a párečkům je velmi sytá, a co teprve když ji budeme jíst společně s pečivem. Polévka je klasicky ochucená majoránkou a navíc méně obvyklou plnotučnou hořčicí

5. místo

Polévka z čočky, cibule, brambor a párku je tentokrát zahuštěná jíškou osmaženou na sádle, díky čemuž získává specifickou chuť. Ale nebojte, pokud máte jen olej, bude to také dobrota. Chutná polévka vás zasytí a zahřeje v chladných dnech, přitom dodá tělu potřebnou energii i pro náročnou práci.

Zdravá polévka z čočky a pohanky, ochucená majoránkou, bobkovým listem a česnekem, vytváří chuťovou kombinaci surovin, které se k sobě výtečně hodí. Na talíři dozdobíme polévku vejcem uvařeným na hniličku, opečenými kolečky párků a snítky petrželky.

7. místo

Čočková polévka doplněná o kroupy je další vydatnou variantou zdravé luštěninové polévky, kterou si můžete udělat i jako lehký oběd. Navíc obsahuje houby, celer, petržel a mrkev, díky čemuž získává opět trochu jinou chuť.

K čočkové polévce se výborně hodí čerstvý chléb. Upečte si ho podle našeho názorného video-receptu a skvěle si pochutnáte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky