Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V troubě zapékané pokrmy jsou báječné. Připravují se snadno - často jen na vymazaný plech nakrájíme a narovnáme různé suroviny, které nakonec zalijeme vhodně zvolenou směsí. Obvykle nesmí chybět vajíčka a sýry, aby povrch pokrmu získal tu nejlepší zlatavou barvu a také výbornou chuť.

Máme pro vás výběr oblíbených receptů z našeho receptáře, nebojte se ale zapojit svou fantazii a využijte suroviny, které máte k dispozici. Sýry mohou být strouhané i plátkové a kdo chce, přidá maso nebo uzeninu. Vegetariáni maso vynechají nebo využijí např. tofu. Základem jsou vždy cukety, ať už nakrájené, nastrouhané nebo vydlabané jako atraktivní lodičky a doplněné náplní.
Bulgur uvaříme v osolené vodě, můžeme přidat trochu kari pro výraznější chuť. Cukety nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. Doplníme sýrem, česnekem a vajíčkem (z bílků ušleháme sníh), rozprostřeme na plech a zapečeme dozlatova.

2. místo

Cuketu nemusíme strouhat, krásné budou také cuketové lodičky, které vydlabeme a naplníme voňavou směsí z mletého masa a rajského protlaku. Na dochucení přidáme česnek a koření podle receptu. Na povrchu nesmí chybět sýr - buď strouhaný nebo plátkový.

3. místo

Nadchnout by vás mohly také efektní závitky z plátků cukety, doplněné sýrem a slaninou, srolované a naskládané do zapékací misky. Vše zalijeme omáčkou z nastrouhaných sýrů a sladké smetany. Můžete se těšit na skvělou pochoutku sice neobvyklého, ale lákavého vzhledu.

4. místo

Kuskus je báječnou surovinou pro rychlé a jednoduché vaření, navíc výtečně chutná, a to především v kombinaci s krásně barevnou zeleninou. Tento pokrm se skvěle hodí pro letní vaření. Využijete také rajčata a čerstvou bazalku. Labužníci ocení i šunku a mozzarellu
Jednoduchý a krásně barevný pokrm je pastvou pro oči a lahůdkou pro všechny milovníky sýrů a plodové zeleniny. Hotovo bude za chvíli a kombinace cuket s rajčaty, voňavou bazalkou a s různými druhy sýrů určitě nezklame.

6. místo

Cuketu můžete samozřejmě zapékat i s masem, třeba zrovna s kuřecím, kterému stačí kratší doba přípravy. Do tohoto pokrmu využijete mleté kuřecí maso smíchané s mladou cuketou a zapečené na rajčatech a paprikách. Povrch nezapomeňte posypat strouhaným sýrem. 
Další letní plodovou zeleninou, kterou máme rádi, je lilek. Výborně se doplňuje s cuketou, rajčaty a paprikou. Zeleninu a žampiony nakrájíme, naskládáme na plech, ochutíme a zalijeme ochucenými rozšlehanými vejci. Na závěr vše posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby. Pokrm je letní rychlovkou, kterou po ochutnání nejspíš budete připravovat znovu a znovu, třeba i s menšími obměnami.

K zapékání se hodí také brambory, které se dají připravit s různými surovinami, vyzkoušejte je i s mladou cuketou, která má ještě jemnou slupku a neznatelná semínka. A k zapečení opět využijete vajíčka a sýr.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář