Někteří z nás dávají přednost suchým kouskům cukroví, ale pokud milujete vše krémové, nechte se inspirovat našim výběrem. Krémové cukroví je krásně vláčné a lahodné. Když jednou ochutnáme, těžko se přestává. Ořechy a čokoláda výbornou chuť těchto dobrot ještě umocní.
Cukroví plněné krémy obvykle mizí z táců s vánočním cukrovím jako první. Každý chce ochutnat lahodné košíčky, rohlíčky nebo plněné ořechy. Vybrali jsme pro vás recepty, které na našem webu patří k těm nejsledovanějším. Do přípravy krémů a plnění tohoto cukroví se pustíme až v posledním týdnu před Vánocemi.
Plněné košíčky všeho druhu chutnají báječně a zvlášť košíčky Izidor si oblíbíte. Jsou sice pracnější, ale chuť za to stojí. Těsto ochucené kakaem a ořechy upečeme ve formičkách. Do vychladlých košíčků dáme nejprve trochu marmelády, pak ořechovou náplň, čokoládový krém a vrstvu čokolády.
Plněné ořechy jsou stálicí na našich vánočních stolech. Upečené "skořápky" ořechů z oříškového těsta plníme lahodným krémem. Podle vybraného receptu ho připravíte ze zkaramelizovaného Salka, mletých ořechů, másla a trošky rumu. Pro ještě lepší chuť toto cukroví z jedné strany namáčíme v rozpuštěné čokoládě.
Margotková kolečka potěší všechny, kdo mají rádi čokoládu Margot. Upečená kolečka slepujeme krémem s nastrouhanou Margotkou, po naplnění je namáčíme horní stranou v rozpuštěné čokoládě a hned sypeme vrstvičkou strouhané Margotky. Cukroví voní kokosem a čokoládou.
Ořechové trubičky jsou další pochoutkou. Zpracované těsto rozválíme na plát a krájíme obdélníčky, které namotáváme na pomazanou trubičku. Po upečení konce trubiček namáčíme v čokoládě a plníme krémem s mletými ořechy a rumem.
Kakaové těsto vypracujeme, necháme odpočinout v chladu a pak z rozváleného plátu vykrajujeme rohlíčky. Upečeme je a plníme pomocí cukrářského sáčku lahodným krémem ze Salka a dalších ingrediencí. Rohlíčky buď slepujeme po dvou nebo ještě dozdobíme čokoládou.
Další recept nás naučí koňakové košíčky. Těsto upečeme ve formičkách a pak upečené košíčky dozdobíme. Nejprve do nich dáme čokoládovou vrstvu, kterou necháme ztuhnout, pak ji zakápneme troškou vaječného koňaku, doplníme máslovým kakaovým krémem a doladíme čokoládovou polevou.
Upečené košíčky ze světlého těsta hned po vytažení z trouby vyklopíme a pak naplníme jednoduchým krémem ze zkaramelizovaného Salka. Naplněné košíčky ještě dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou loupané mandle.
Na závěr pro vás máme recept na rohlíčky plněné krémem a namáčené v čokoládě, video vás provede názorně jejich přípravou. Přejeme dobrou chuť a krásné Vánoce.
Komentáře