Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na vánoční kuličky: Jednoduché cukroví výborně chutná a pokaždé se povede
Zdroj: Toprecepty

Nejrůznější kuličky připravujeme obvykle úplně na závěr pečení vánočního cukroví. Většinou se jedná o nepečené cukroví, které má kratší trvanlivost, proto se připravuje až v posledním týdnu před Vánocemi.

Do kuliček zužitkujeme nejrůznější odřezky nebo nepovedené kousky, které by jinak mnoho parády nenadělaly. Mnoho receptů na kuličky ale vůbec není východiskem z nouze. Příkladem jsou Raffaelo nebo medovníkové kuličky. 

Pro spoustu časově vytížených žen představuje pečení vánočního cukroví zbytečný stres. Nepečené kuličky zvládne opravdu každý, i ten, kdo v kuchyni zručností nevyniká. Stačí smíchat suroviny, poválet… Podívejte se na všechny kuličky.

1. místo

Upečený plát medového těsta po vychladnutí rozmixujeme nebo nastrouháme. Z karamelového kondenzovaného mléka a změklého másla utřeme hladký krém. Do krému vmícháme část drobečků z plátu těsta, po odležení tvoříme kuličky, které obalujeme ve zbytku drobečků. Výsledkem je velká dobrota.

2. místo

Raffaelo kuličky jsou stále velkým hitem. Není divu, jednodušší cukroví se těžko najde. Potřebujete pouze Salko, strouhaný kokos a balíček mandlí. Salko smícháme s kokosem a vytvoříme hustší hmotu. Pak tvoříme kuličky, do kterých vkládáme spařenou oloupanou mandli

3. místo

Další cukroví, jehož základem jsou medové pláty pečiva, doplníme mletými vlašskými ořechy. Přidáme je do těsta na modelování kuliček a použijeme k jejich obalování. Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi medovníkem a Marlenkou?

4. místo

Margot kuličky voní po kokosu a čokoládě, jsou jednoduché a skvělé. Trochu vody, másla a cukru zahříváme až do rozpuštění. Přidáme sušené mléko, nastrouhanou Margotku a kokos. Ze vzniklé hmoty tvoříme po zchladnutí kuličky, které balíme v kokosu.

5. místo

Tento recept je klasikou, která s menšími či většími obměnami patřila už do základního repertoáru vánočního cukroví našich babiček. Základem jsou dětské piškoty, nesmí chybět strouhané vlašské ořechy a trochu kakaa. A bez rumové příchuti by to nebylo úplně to pravé.

6. místo

Zbývají vám kousky nepovedených nebo rozlámaných perníčků? To je skvělá příležitost vytvořit toto jednoduché cukroví. Stačí přidat několik dalších surovin a můžete se pustit do modelování kuliček. Když je navíc ponoříte do čokolády, výsledek všechny ohromí.

7. místo

Při tvoření nepečených kuliček můžeme nechat volnost své fantazii a zužitkovat různé odkrojky řezů a nepovedené kousky vánočního cukroví. Jednu z dalších možností představuje recept na kuličky z nastrouhaných tatranek. Nejdůležitější vždy je, aby modelovací hmota měla dobrou soudržnost a výbornou chuť.
Jako u každé Top 7 pro vás máme na závěr video s názorným postupem. Můžete se podívat, jak vytvořit netradiční kuličky z burizonů a kondenzovaného mléka

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky