Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 tipů na nejlepší jedlé dárky z kuchyně: Originální a pěkně zabalená pozornost zaručeně potěší a přijde k chuti
Zdroj: Top recepty

Dárky z kuchyně jsou originální - obdarovanému věnujeme nejen milou pozornost, ale také náš čas, který jsme strávili u přípravy překvapení.

Především nezapomínejme, co má obdarovaný skutečně rád a čím ho potěšíme. Řada lidí má jedlé dárky sice velmi oblíbené, ale je potřeba se správně trefit do jejich chuťových pohárků.

Kdy jedlé dárky připravit

Příprava takovýchto dárků často začíná už v létě, pak už jen zbývá vytáhnout v pravou chvíli dobře uskladněné sklenice a dárek hezky zabalit či ozdobit. Pokud jsme nic vhodného nepřipravili, nezoufejme - některé pochoutky stačí nachystat, až když se blíží chvíle pro obdarování. 

  1. Meruňková marmeláda
  2. Pečený čaj
  3. Bezinková šťáva z květů
  4. Vaječný koňak
  5. Čokoládová granola
  6. Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami
  7. Domácí vegeta

1. místo

Zavařeniny jsou milou pozorností, marmelády a povidlí jsou obzvláště oblíbeným dárkem. Připravujeme je podle toho, jaké ovoce je pro nás dostupné a jaké má obdarovaný oblíbené. Nabízejí se např. jahodové, malinové či rybízové příchutě, ale i řada dalších druhů ovoce či jejich kombinací.

2. místo

Pečený čaj se perfektně hodí do zimního období, nejjednoduší je ho připravit už v průběhu léta či na podzim z čerstvého ovoce, ale využít můžeme i zamražené zásoby či exotičtější ovoce, které je v zimním období u nás dostupné za lepší ceny. Nejlepší jsou chuťově vyvážené směsi.

3. místo

Ať už šťáva z bezinek, aronie nebo třeba rybízu - to vše jsou další z možností, jak potěšit své blízké a kamarády. Důležité je mít šťávu dobře zakonzervovanou, aby měla dostatečnou trvanlivost.

4. místo

Domácí likéry, jako vaječný koňak nebo baileys, udělají radost milovníkům ostřejšího mlsání. Potěší i slivovice či hruškovice z přebytků vlastní úrody.

5. místo

Domácí granola, doplněná o oblíbené druhy ořechů a sušeného ovoce, bude pro obdarovaného chutnou a zdravou snídaní. Stačí směs esteticky zabalit a máme hotovo.

Nakládané sýry doplníme o zeleninu jako jsou sušená rajčata, cibule či česnek. Jedná se o velmi oblíbený dárek, u kterého můžeme zapojit svou fantazii, a to opět s ohledem na chutě obdarovaného. Sýry bychom měli připravit přibližně týden před darováním

7. místo

Další zajímavé a milé dárky jsou usušené bylinky, ze kterých připravíme směs koření, čajové směsi či vonné pytlíčky nebo polštářky. Bylinky lze získat především z vlastní zahrady, ale řadu druhů nasbíráme i ve volné přírodě, a poté je vlastnoručně usušíme. Také lze bylinky zakoupit v jednodruhových baleních a poté je kombinovat - tím obohatíme směsi o zajímavé druhy. 

Nakonec krásně zabalit

Nezapomínejme připravované jedlé dárky uložit do hezkých sklenic a nádob, které ještě doplníme o originální dekorace. Darovat můžeme také bazalkové pesto, kandované ovoce či v celofánu zabalené upečené cukroví. Příkladem je jemné kokosové cukroví, s postupem poradí následující video:

 

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky