Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zakysaná smetana je výtečnou surovinou nejen ve slané, ale i ve sladké kuchyni - oceníme ji na přípravu mnoha nepečených dezertů, které jsou lahodně osvěžující, vláčné a jemné. Zvlášť chutná je ve spojení s čerstvým ovocem, proto ji zpracujeme i do celé řady letních dobrot.

V létě nechceme trávit mnoho času u sporáku a přednost dáme rychlým a jednoduchým dobrotám, které nás příjemně osvěží. Zakysaná smetana se na jejich přípravu výborně hodí. Vybírat můžeme mezi opravdu snadnými dobrotami do skleničky i trochu komplikovanějšími zákusky. Máme pro vás několik tipů, jejichž chuť rozhodně nezklame.
Milujete krtkův dort, ale dali byste přednost domácímu, nejlépe rovnou na celý plech? Přesně na takový pro vás máme recept. Tato dobrota je plná stracciatelového krému s tvarohem a zakysanou smetanou. O správnou chuť se postarají banány, čokoláda a také vanilkový pudink. Úspěch lahodné dobroty je spolehlivě zaručen.

2. místo

Je mnoho příznivců Margot tyčinek a také celá řada moučníků, do kterých se tyto sladké pochoutky přidávají. Na kefírovou buchtu budete potřebovat rovnou dvě tyčinky, ale budou se hodit až na závěr. Na vychladlý korpus upravíte směs šlehačky a zakysané smetany, povrch moučníku posypete strouhanými tyčinkami, moučník je nejlepší dobře vychlazený.

3. místo

Základem moučníku je korpus z pečlivě vytvořeného piškotového těsta, plát je potřený džemem, dále je navrstvená jablečná pudinková náplň, další vrstvu tvoří kokosová náplň se zakysanou smetanou. Povrch nezapomeňte ozdobit strouhanými čokoládovými hoblinkami

4. místo

Máslové Bebe sušenky jsou spojené čokoládovým pudinkem a smetanou. Dezert je velmi jednoduchý, chuťově výborný a osvěžující, zvlášť když ho doplníte čerstvým ovocem např. malinami, ostružinami nebo borůvkami. Zakysaná smetana tvoří poslední vrstvu společně se šlehačkou. Povrch dezertu je posypaný kakaem.

5. místo

Jednoduché dobroty do skleničky, misky nebo poháru jsou skvělou volbou nejen při nedostatku času. Dají se snadno obměňovat a upravovat. Dezert z našeho receptáře je doplněný jahodami, ale ovoce se dá využít takové, jaké zrovna máme k dispozici. Jinak stačí mít jen sušenky, zakysanou smetanu, šlehačku a oblíbené mascarpone. Povrch dezertu je ozdobený rozpuštěnou čokoládou.

6. místo

Lotusové karamelové sušenky jsou výtečné nejen přímo k mlsání, ale také jako základ mnoha nepečených zákusků. Jednou z možností je nepečený řez s nadýchanou smetanou a sladkým banánem. Jednoduchý dezert připravíte během chvilky a chvála ho rozhodně nemine.

7. místo

Pracnější je čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem a politý čokoládovou polevou, k tomu ještě dozdobený čokoládovými hoblinkami. Řezy vám budou nejen chutnat, ale nadchne vás i jejich vzhled, vypadají totiž jako malé mistrovské dílo.
Meruňkové řezy jsou oblíbené pro svou jednoduchost a rychlost přípravy. Nadýchané těsto je doplněné vláčným svěžím krémem a krásně zbarveným ovocem.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky