Skleničky s lákavým obsahem jsou mezi milovníky sladkých chutí žádané. Na jejich přípravu si mohou troufnout i nezkušení, nic složitého na tom není. Chce to jen ty správné suroviny, které vhodně nakombinujete, navrstvíte a patřičně ozdobíte.
Nejrůznější sušenky či piškoty jsou důležitou součástí a oblíbenou vrstvou, zvlášť když jsou prostřídané s těmi nejlepšími krémy s jemnou příchutí. Nejlepší je mít více vrstev různých krémů, které se barevně i chuťově velmi dobře doplňují.
Řecký jogurt v kombinaci s měkkým tvarohem chutná příjemně a po přidání Oreo sušenek vznikne dobrota, která potěší a nadchne všechny mlsné jazýčky. Kdo chce, ozdobí naplněnou skleničku ještě čerstvým ovocem.
K vyšlehané smetaně přidejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Vychlaďte v lednici a pak navrstvěte do skleniček střídavě s dalšími surovinami. Krém, piškoty, ovoce a pořád dokola, dokud není sklenička plná. Podávejte po vychlazení.
Rozpuštěnou hořkou čokoládu nechte krátce vychladnout a pak k ní přidejte zakysanou smetanu. Vznikne báječný čokoládový krém. Dále připravte tvarohový krém. Do skleniček rovnejte piškoty, tvarohový krém, čokoládový krém a ovoce podle chuti.
Jednoduché dobrůtky do skleničky jsou velmi rychle hotové, příkladem je tato další specialita. Hned se můžete pustit do rovnání. Nejprve trochu vaječného likéru, pak piškoty, rozpuštěnou čokoládu a lahodný krém z jogurtu a smetany. Povrch dezertu polijte zbylou čokoládou a dozdobte podle instrukcí.
Bohatý čokoládový krém, nadýchaná pěna a lahodný likér tvoří tu nejlepší kombinaci a ideální dezert pro různé příležitosti. Po nazdobení ještě skleničky vychlaďte a je nejvyšší čas začít servírovat. Ať už dobrotu chystáte pro rodinu nebo pro návštěvu, výsledek bude perfektní.
Dezert ze smetany, mascarpone a bílého jogurtu určitě nezklame. Šlehačku ušlehejte se ztužovačem, aby měla správnou konzistenci. Bebe sušenky jsou výbornou volbou a jejich chuť nejlépe vynikne, když je prostřídáte s vrstvami krémů a ovoce.
Lehký smetanový krém doplněný kousky jahod a drcenými sušenkami je báječnou dobrotou, kterou ale můžete připravit kdykoliv i s jinými druhy ovoce - vždy podle toho, co zrovna máte k dispozici. Směs mascarpone, zakysané smetany a šlehačky chutná úžasně.
Míša řezy na plechu jsou výborné, ale přece jen trochu času zaberou. Jenže výbornou alternativou je Míša dezert do skleničky, který zvládnou i začátečníci. Pomáhat mohou i menší děti, ačkoliv ty úplně nejraději jenom ochutnávají.
Komentáře