Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skleničky s lákavým obsahem jsou mezi milovníky sladkých chutí žádané. Na jejich přípravu si mohou troufnout i nezkušení, nic složitého na tom není. Chce to jen ty správné suroviny, které vhodně nakombinujete, navrstvíte a patřičně ozdobíte.

Nejrůznější sušenky či piškoty jsou důležitou součástí a oblíbenou vrstvou, zvlášť když jsou prostřídané s těmi nejlepšími krémy s jemnou příchutí. Nejlepší je mít více vrstev různých krémů, které se barevně i chuťově velmi dobře doplňují. 
Řecký jogurt v kombinaci s měkkým tvarohem chutná příjemně a po přidání Oreo sušenek vznikne dobrota, která potěší a nadchne všechny mlsné jazýčky. Kdo chce, ozdobí naplněnou skleničku ještě čerstvým ovocem.

2. místo

K vyšlehané smetaně přidejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Vychlaďte v lednici a pak navrstvěte do skleniček střídavě s dalšími surovinami. Krém, piškoty, ovoce a pořád dokola, dokud není sklenička plná. Podávejte po vychlazení.

3. místo

Rozpuštěnou hořkou čokoládu nechte krátce vychladnout a pak k ní přidejte zakysanou smetanu. Vznikne báječný čokoládový krém. Dále připravte tvarohový krém. Do skleniček rovnejte piškoty, tvarohový krém, čokoládový krém a ovoce podle chuti.

4. místo

Jednoduché dobrůtky do skleničky jsou velmi rychle hotové, příkladem je tato další specialita. Hned se můžete pustit do rovnání. Nejprve trochu vaječného likéru, pak piškoty, rozpuštěnou čokoládu a lahodný krém z jogurtu a smetany. Povrch dezertu polijte zbylou čokoládou a dozdobte podle instrukcí.

5. místo

Bohatý čokoládový krém, nadýchaná pěna a lahodný likér tvoří tu nejlepší kombinaci a ideální dezert pro různé příležitosti. Po nazdobení ještě skleničky vychlaďte a je nejvyšší čas začít servírovat. Ať už dobrotu chystáte pro rodinu nebo pro návštěvu, výsledek bude perfektní.

6. místo

Dezert ze smetany, mascarpone a bílého jogurtu určitě nezklame. Šlehačku ušlehejte se ztužovačem, aby měla správnou konzistenci. Bebe sušenky jsou výbornou volbou a jejich chuť nejlépe vynikne, když je prostřídáte s vrstvami  krémů a ovoce.  

7. místo

Lehký smetanový krém doplněný kousky jahod a drcenými sušenkami je báječnou dobrotou, kterou ale můžete připravit kdykoliv i s jinými druhy ovoce - vždy podle toho, co zrovna máte k dispozici. Směs mascarpone, zakysané smetany a šlehačky chutná úžasně. 

Míša řezy na plechu jsou výborné, ale přece jen trochu času zaberou. Jenže výbornou alternativou je Míša dezert do skleničky, který zvládnou i začátečníci. Pomáhat mohou i menší děti, ačkoliv ty úplně nejraději jenom ochutnávají.            

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky