Nevíte, co dobrého rychle uvařit a v ledničce máte pár krabiček Hermelínu? Mohl by se vám hodit náš výběr receptů. I když tento sýr výborně chutná na různé způsoby, tak po tepelné úpravě se stane přímo lahůdkou. Můžete ho zapékat nebo grilovat a za pár minut bude dobrota na stole.
Hermelín může posloužit i jako základ rychlého pohoštění pro návštěvu. Nejjednodušší je příprava na grilu, ale výborný je také obalený a usmažený jako řízek na pánvi. Výborně se k němu hodí výrazné ochucení a zelenina nebo šunka na doplnění.
Grilovaný Hermelín přijde vhod po celý rok, nejen pouze při letním posezení. Do alobalu zabalíme jednotlivé kousky sýra, každý strávník si může vybrat své oblíbené koření a přidat plátek rajčete, cibule a kapie. Ugrilujeme a podáváme s pečivem.
Nakládaný Hermelín je vítaným pohoštěním i jedlým dárkem, který potěší. Sýr podélně rozkrojíme, každou část posypeme kořením, potřeme rozmačkaným česnekem a poklademe kolečky cibule. Naskládáme do sklenice, proložíme dalším kořením a pochutinami, zalijeme olejem a necháme v lednici několik dnů uležet.
Nahrubo nastrouhaný Hermelín můžete přidat do ledajaké pomazánky, třeba zrovna do této naší. Budete potřebovat jemně nakrájený pórek, který orestujete na pánvi se šunkou. Po vychladnutí přidáte nastrouhaný Hermelín a Lučinu nebo jiný smetanový sýr.
Smažený Hermelín v trojobalu nejspíš znáte, ale můžete ho ještě doplnit houbami a to je teprve lahůdka. Sýr podélně rozkrojíte, naplníte ho směsí hub podušených na másle, uzavřete, obalíte v trojobalu a usmažíte.
Když kuřecí prsní řízky naklepete na co největší plát, ochutíte a naplníte šunkou, Hermelínem a brusinkovým kompotem, tak je stočte do roládek a svažte provázkem. Upečte v troubě s bramborami a můžete podávat, samozřejmě bez provázku.
Kombinaci Hermelínu s kuřecím masem můžete vytvořit i řadou dalších receptů. Na pánvi opečené maso dejte do zapékací misky, doplňte orestovaným pórkem a plátky sýra. Po zapečení v troubě se sýr rozteče a výsledek určitě sklidí u všech uznání.
Bramborová pánev s Hermelínem přitahuje strávníky vůní i atraktivním vzhledem. Jedná se o velmi rychlé jídlo, na kterém si opravdu pochutnáte. Když si dopředu připravíte brambory, tak za 20 minut máte hotovo. Nezapomeňte pokrm ochutit oblíbeným kořením. Můžete podávat přímo z pánve.
Ještě hledáte další jednoduchý recept s Hermelínem? Podívejte se na video, které vás naučí připravit zapečené brambory s Hermelínem, slaninou a libečkem. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře