Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horkovzdušná fritéza je další z řady elektrických přístrojů, které se nám výborně hodí v kuchyni. O některých si to jen myslíme, ale pak přichází na řadu jen zřídka. S touto fritézou to je ale jiné, svým majitelům může dobře sloužit každý den.

Horkovzdušná fritéza je báječný pomocník, který nám usnadní, ulehčí a urychlí přípravu jídla. Velkou výhodou je výrazně nižší spotřeba tuku, díky tomu šetříme nejen svou peněženku, ale hlavně svoje zdraví. Ve fritéze lze připravovat jídla, která jinak smažíme, pečeme, ohříváme nebo rozpékáme za pomoci jiných přístrojů.

  1. Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
  2. Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
  3. Květák z horkovzdušné fritézy
  4. Kuřecí steaky s opečenými brambory z horkovzdušné fritézy se smetanovým přelivem
  5. Sekaná se špekem z horkovzdušné fritézy
  6. Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
  7. Camembert s bramborem a klobásou z horkovzdušné fritézy

1. místo

Před nákupem fritézy dobře zvažte možnosti, které nabízí. Možná si raději připlatíte a dáte přednost některé funkci navíc. Podstatná je ale velikost, vyberte takovou, která se do vaší rodiny nejlépe hodí. Tím nejjednodušším, co nejspíš budete chtít brzy vyzkoušet, jsou pečené brambory nebo hranolky.

2. místo

V horkovzdušné fritéze ale můžete připravit leccos dalšího, aniž byste museli zapínat troubu. Připravte si třeba kuřecí stehna podle našeho receptu. Malé množství oleje smíchejte s kořením a vetřete do kuřecích stehen. Vložte do fritézy a přidejte plátek másla. Během pečení kuře otočte. 

3. místo

Také milujete nejrůznější řízky a řízečky, ale smaženému se raději vyhýbáte? V horkovzdušné fritéze je připravíte jen s minimálním množstvím tuku a zaručeně si pochutnáte. Obalený květák opatrně potřete olejem nebo postříkejte pomocí rozprašovače. Během fritování  jednou otočte a znovu naneste trochu oleje.
Pokud má vaše fritéza dvě přihrádky, můžete v každé z nich tepelně upravit jinou část oběda - třeba brambory a kuřecí stehenní řízky. Každá přihrádka má své vlastní ovládání. Pokud dvě přihrádky nemáte, tak jídlo připravte postupně, hotovo budete mít za chvilku.

5. místo

V horkovzdušné fritéze lze připravit šetrným způsobem celou řadu dalších jídel, podle tohoto receptu upečete masovou sekanou se strouhaným sýrem. Na dno fritézy dejte trochu vody, koš potřete olejem a do něj vložte sekanou. Ke konci pečení ještě přidejte kousek másla.
Na báječné špízy připravte nejprve marinádu, do které dáte nakrájené brambory a kuřecí maso. Nechte odležet alespoň dvě hodiny a pak napichujte střídavě na kovové jehly. Dejte péct do horkovzdušné fritézy, během pečení otočte.
Ve fritéze lze připravit brambory, sýr i uzeninu. Podle tohoto receptu vše připravíte současně. Brambory a klobásu nakrájejte, vložte do horkovzdušné fritézy a přidejte bylinkový camembert. Hotové jídlo posypejte nakrájenou cibulovou natí.
Následující video začátečníkům předvede, jak s horkovzdušnou fritézou pracovat. Je to velmi snadné a rychlé. Připravte si třeba karbanátky a bramborové hranolky.

0:00/ 1:26
LIVE

Jaká jídla ve fritéze nejraději připravujete? Budeme rádi, když nám napíšete, co se vám nejvíce osvědčilo.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky