Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších perníků podle hrníčkových receptů. Vyzkoušet můžeme cuketový, mrkvový nebo se sušenkovým krémem
Zdroj: Top recepty

Perníky patří mezi nejoblíbenější rychlé moučníky a spolehlivé recepty na jejich přípravu se vyplatí mít po ruce - určitě se najde dost příležitostí je využít. Zvlášť ty hrnkové jsou snadné, můžeme si je upéct třeba na chalupě, ani k tomu nepotřebujeme váhu.

V našem receptáři je řada receptů na velmi chutné perníky, do našeho přehledu jsme ale tentokrát vybrali pouze ty, které připravíme snadno i bez vážení. Kromě základních receptů můžeme vyzkoušet cuketový nebo mrkvový perník, další specialitou je perník zdobený krémem ze sušenek Lotus.

1. místo

Perník je rychlý a jednoduchý, zároveň po upečení příjemně nadýchaný. Do těsta potřebujeme povidlí a nasekané vlašské ořechy. Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ho ještě posypat kokosem nebo mletými vlašskými ořechy. 

2. místo

Tento perník je skvělou variantou, jak chutně zužitkovat cuketu. Po upečení je příjemně vláčný a nadýchaný. Aby byl ještě lepší, můžeme ho polít čokoládovou polevou nebo potřít marmeládou.

3. místo

Další recept je zajímavý tím, že do těsta přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Moučník je po upečení vláčný a výborně chutná - zvlášť když ho potřeme povidly nebo dozdobíme čokoládovou polevou. A co teprve, když ho při podávání doplníme kopečkem šlehačky.

4. místo

Jednoduchý perník podle klasického receptu nám možná připomene dětství a moučníky, které nám pekly naše milované babičky. Výborně chutná potřený marmeládou a posypaný kokosem.

5. místo

Všechny suroviny na těsto (včetně čokoládového pudinku) velmi dobře promícháme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Po upečení ho stačí jednoduše posypat moučkovým cukrem.

6. místo

Upečeme perníkové těsto, které po vychladnutí potřeme lahodným lotusovým krémem. Sušenky Lotus na krém připravíme tak, že je vložíme do sáčku a rozdrtíme paličkou na maso. Perník podle tohoto receptu rozhodně není přeslazený.

7. místo

Do těsta podle posledního receptu potřebujeme med a mleté vlašské ořechy. Perník po upečení ozdobíme opět čokoládovou polevou a mletými vlašskými ořechy nebo kokosem.

Vyzkoušejte nadýchaný perník podle názorného videa

Pokud zvažujeme, co rychlého a chutného upéct k snídani nebo třeba pro návštěvu, může to být právě perník. Pokud je nadýchaný a ozdobený čokoládovou polevou, určitě potěší rodinu i naše hosty. Při podávání ho ještě doplníme kouskem čerstvého ovoce (maliny, jahody, mandarinka) a lístkem máty.
Vyzkoušejte i další hrníčkové recepty, které se připravují bez vážení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky