Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkové moučníky si získaly velkou oblibu a staly se častou alternativou nezkušených kuchtíků. V našem výběru najdete skvělé dobroty, jejichž postup není nijak složitý a výsledek příjemně potěší. Vyzkoušet můžete ovocný koláč na plech i pověstný perník z litého těsta. Začátečníci si mohou troufnout i na lahodné řezy s krémovou vrstvou - s těmito recepty se nemusí obávat neúspěchu.

Než se pustíte do pečení, doporučujeme pročíst si také komentáře pod jednotlivými recepty. Pomohou vám předejít různým zbytečným nehodám a chybám. Zvažte dobře výběr vhodného "hrníčku" a odměřujte pak pečlivě. Naše babičky měly jako osvědčenou míru skleničku od hořčice (0,2 litru), dnes se často používají trochu větší hrnečky (0,25 litru). Podívejte se, jaké časté chyby můžete udělat při pečení hrníčkových moučníků.
Nadýchaný perník je naprostou jedničkou našeho webu. Jednoduchý a rychlý recept zvládnou perfektně i začátečníci a výsledek je dokonalý. Moučník obsahuje povidla a vlašské ořechy, před podáváním ho stačí posypat moučkovým cukrem.

2. místo

Buchta, kterou mnozí znají pod názvem prošívaná deka, fešák nebo himálaje, rozhodně nezklame. O výbornou chuť se postará nejen kakaový korpus, ale také vláčná tvarohová náplň. Buchta je rychle hotová, působí efektně a je moc dobrá.
Koláče jsou výtečné, o tom není pochyb, ale přece jen nám jejich příprava zabere více času, se kterým leckdy bojujeme. Co třeba vyzkoušet tuto úžasnou buchtu na plech, která je plná tvarohu a povidel? Neváhejte a upečte si skvělý moučník pro příjemné chvíle s rodinou.

4. místo

Pařížské řezy vypadají a chutnají luxusně, jenže pro mnohé z nás se mohou zdát nedostupnou metou. Nebojte se - s tímto receptem je zvládnete, i když zatím nemáte mnoho zkušeností. Nezapomeňte den předem svařit suroviny na pařížskou šlehačku a dobře je vychladit v lednici.

5. místo

Kyprý a vláčný makovník je oblíbeným moučníkem, který je za chvilku hotový. Možná vám dělá starost náročné mletí máku, ale s tím vám perfektně pomůže např. elektrický kávomlýnek, který to dokáže během okamžiku. Mák by určitě v našem jídelníčku neměl chybět.

6. místo

Ovocné koláče na plechu patří k těm nejmilejším a tradičním moučníkům. Výborné jsou z kynutého těsta, ale pochutnáte si i na jednoduchém koláči, který je nakypřený práškem do pečiva. Ovoce použijte čerstvé, zavařené nebo mražené. Moučník nezapomeňte posypat lahodnou máslovou drobenkou.

7. místo

Pokud hledáte něco víc "nóbl", tak můžete připravit tento moučník s kokosovou příchutí. Hodí se i na slavností příležitosti a není tak složitý, jak by se mohlo zdát na první pohled. Kakaový korpus po vychladnutí potřete náplní z kokosového pudinku a zakysané smetany. Povrch ještě postříkejte rozpuštěnou čokoládou.

A ještě něco skvělého na závěr? Neobvyklý název buchty skrývá báječnou dobrotu s kompotovaným ananasem a lahodným smetanovým krémem. A na ozdobu samozřejmě patří rozpuštěná čokoláda a nasekané ořechy nebo mandle.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky