Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní jablka mají svou specifickou a výtečnou chuť, ať už se jedná o průsvitné letní nebo jinou odrůdu. Výborná jsou jen tak, ale pokud začínají padat, nastal nejvyšší čas z nich upéct něco dobrého. Máme pro vás několik tipů na moučníky, které patří k těm nejvyhledávanějším.

Padaná jablka zpracujeme co nejdříve, trhaná vydrží déle. Nahnilá zásadně nepoužíváme, ta patří na kompost. Velkou úrodu můžeme sušit nebo zavařit, výborné jsou i jablečné šťávy nebo mošty. Určitě si ale také něco sladkého upečte. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které jistě budou mít úspěch, patří totiž k těm nejlépe hodnoceným.

1. místo

Hraběnčiny řezy jsou moučníkem se skvělou pověstí. Působí složitě, ale podle našeho receptu si ně mohou troufnout i začátečníci. Pomůže vám i článek, který se přípravě hraběnčiných řezů věnuje podrobně

2. místo

Máte rádi tvarohové moučníky a potřebujete zpracovat jablka? Vyzkoušejte tento tvarohový moučník, který je posypaný jablky a skořicí, chutná velmi dobře a skvěle se hodí k příjemnému letnímu posezení.

3. místo

Jablečný dort jistě potěší všechny, kdo mají rádi výzvy. Do korpusu patří jemně nastrouhaná jablka a kakao. Na dort zužitkujete rybízovou nebo višňovou marmeládu, povrch polijete čokoládovou polevou a ozdobíte vlašskými ořechy nebo šlehačkou. Skvělý narozeninový dort si můžete připravit podle názorného videa.

4. místo

Jablečné řezy našich babiček jsou na přípravu rychlejší než štrúdl. Připravené těsto rozdělíte na dvě části, na plech dáte první část, na kterou patří jablečná náplň s rozinkami a ořechy, posypaná skořicí a cukrem. Pak už jen stačí povrch pokrýt druhým plátem těsta a propíchat. Ještě horký moučník nezapomeňte potřít máslem a pocukrovat práškovým cukrem.

5. místo

Na šlehačkový koláč si připravíte těsto podle hrnkového receptu, nakypřené práškem do pečiva a vonící citrónovou kůrou a vanilkou. Na těsto rozložíte nastrouhaná jablka, posypaná skořicí a lahodnou drobenkou. Pokud nespěcháte, tak bílky do těsta ušlehejte na sníh, koláč bude ještě lepší.

6. místo

Záviny z listového těsta jsou výborné a jejich příprava rychlá, postup určitě znáte. Co ale vyzkoušet moučník trochu jinak? Listové těsto podle tohoto receptu v sobě ukrývá nejen nastrouhaná jablka, ale také piškoty a pudinkovou vrstvu. Nedočkavé je potřeba upozornit, že moučník potřebuje alespoň dvě hodiny na chladnutí.

7. místo

Hrnkový koláč v kulaté formě, plný šťavnatých jablek a svěžího tvarohu, to je velká dobrota. Suroviny na těsto jednoduše smícháme, poklademe strouhanými jablky s troškou pudinkového prášku, a ještě pokryjeme vysokou vrstvou tvarohové náplně. Po upečení koláč vychladíme, nejlépe chutná až druhý den
Drobenkové koláče si udržují svou popularitu a oblíbený postup se uplatní i v tomto receptu. Vypracovanou drobenku rozložíme do formy, pokryjeme nakrájenými jablky a rozinkami, posypeme zbývající drobenkou a upečeme. Postup vám ukáže následující video.
Přejeme dobrou chuť.

 

 

Další tipy a triky