Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánky jsou výborným a jednoduchým způsobem, jak nasytit rodinu. Vybrali jsme pro vás osvědčené recepty na báječné pomazánky plné ředkviček a také jemně nakrájené pažitky. S čerstvým pečivem si na nich skvěle pochutnáte.

Osvědčené a mnohokrát vyzkoušené recepty jsou přesně tím pravým, co si každá kuchařka a hospodyňka přeje mít po ruce. Tentokrát pro vás máme výběr chutných jarních pomazánek, ve kterých se uplatní kromě ředkviček, jarní cibulky, pažitky a mladých kedluben také tvaroh a sýry. Když do přípravy zapojíte i svou fantazii, určitě přijdete ještě na další výtečné kombinace.

1. místo

Pomazánka ze sýru cottage je plná ředkviček a čerstvé pažitky. Potřebovat na ni budete ještě sýr Lučinu a kvalitní šunku. Sýr cottage smíchejte nejprve s Lučinou, přidejte najemno pokrájené ředkvičky a pažitku, najemno nakrájenou šunku, směs ochuťte solí a pepřem a promíchejte.

2. místo

Stačí několik surovin a výborná chuť pomazánky uspokojí všechny mlsné jazýčky. Do této pomazánky budete potřebovat vařená vajíčka, sýr, majonézu a pažitku. Nejlepší bude s krajícem čerstvého chleba.

3. místo

Lahodně krémová pomazánka se připravuje pouze z několika surovin a hotová je opravdu vcukuletu. Ředkvičky nasekejte, posolte a nechte chvilku vypotit. Pak je promíchejte s taveným sýrem, změklým máslem a trochou smetany. Po přidání pažitky nechte pomazánku vychladit.

4. místo

Pomazánka pro pořádné chlapy nadchne všechny milovníky olomouckých tvarůžků. Kombinace tvarohu, tvarůžků a másla má příjemnou konzistenci a chutná na čerstvém chlebu. Na dochucení si připravte nakrájenou cibuli, mletý pepř, kmín a mletou papriku.

5. místo

Příprava pomazánek je naprosto variabilní, tentokrát přidejte také nakrájenou cibuli, uvařená vajíčka a hořčici. O správnou konzistenci se postará tavený sýr. Kromě ředkviček si připravte ještě najemno nakrájenou pažitku. Hotovou pomazánku podávejte s čerstvým pečivem.

6. místo

Ředkvičky, vařená vajíčka, jogurt, hořčice a malé množství majonézy - jen několik surovin dá vzniknout chutné a jednoduché pomazánce, která se hodí k jarní večeři. Při podávání ji na pečivu ještě bohatě posypte pažitkou

7. místo

Kromě vařených vajíček, tvarohu a ředkviček se do jarní pomazánky výborně hodí i nastrouhaná mladá kedlubna a trochu nadrobno nakrájené plocholisté petržele. Jednoduchá jarní pomazánka nám nedá skoro žádnou práci. 
 

Nastrouhané ředkvičky zbavte přebytečné vody, přidejte k nim najemno nasekanou jarní cibulku a tvaroh. Je to opravdu takto snadné, jak ukazuje video, na závěr pomazánku osolte a opepřete. Podávejte s celozrnným pečivem.

 

Komentáře

Další tipy a triky