Něco malého na ochutnávání ... Co by to tak mohlo být? Možností je opravdu hodně. Vybrali jsme pro vás některé tipy na pochoutky, které patří k těm nejžádanějším. Nemusí se jednat jen o klasické jednohubky z nakrájených rohlíků, úspěch budou mít i další dobroty.
Rodinná i přátelská setkání jsou příležitostí vyzkoušet něco dobrého a užít si potěšení z dobrého jídla. Zvlášť na Silvestra mnozí přemýšlí, co speciálního ještě připravit a jak nadchnout nebo dokonce ohromit všechny členy rodiny i hosty. Máme pro vás tipy na dobroty, které jistě sklidí uznání. Když si dáte záležet na zdobení, výsledek bude určitě perfektní.
Místo nakrájeného pečiva můžete na jednohubky použít třeba salátovou okurku, nakrájenou na plátky. Mrkev nastrouhejte najemno. Nivu rozšlehejte s máslem a rozetřeným česnekem. Na každý plátek okurky dejte trochu mrkve, ozdobně nastříkejte pomazánku, přidejte kousek petrželové natě a máte hotovo.
Rybičkovou pomazánku můžete připravit třeba ze sardinek nebo z tuňáka v konzervě. Podle našeho receptu k sardinkám přidejte trochu másla, nakrájenou cibuli a lžíci majonézy. Dochuťte pepřem, našlehejte a po namazání kolečka z rohlíků ještě dozdobte okurkou, kapií, citrónem a petrželkou.
Mleté ořechy smíchejte s máslem a naplňte rozříznuté hermelíny, zabalte je do fólie nebo alobalu a nechte v ledničce ztuhnout, krájejte až před použitím. Kombinace sýru a ořechů je osvědčená a velmi chutná, ke zdobení jednohubek pak můžete použít hroznové víno nebo třeba brusinky.
Plátky šunky a sýra se k sobě výborně hodí, zvlášť když je naplníte sýrovou pomazánkou s česnekovou nebo jinou příchutí. K dozdobení postačí olivy nebo kapie. Závitky podávejte až po ztuhnutí, po rozkrojení je spojte párátkem.
Sýrová roláda je retro pochoutka, která působí velmi efektně a báječně se hodí na přípravu pohoštění studené kuchyně. Potřebovat na ni budete pouze tvrdý sýr, pomazánkové máslo, šunku a čerstvou papriku. Plátky sýra rozložte, nechte v troubě změknout, naplňte a nechte ztuhnout do druhého dne, pak teprve krájejte na plátky
Jednoduché pomazánky se výborně hodí na večírky a na různé příležitosti i přátelská setkání. Můžete je ochutit nejen česnekem, ale také křenem. Obě možnosti jsou perfektní a dají pomazánkám tu správnou chuť. Pokud je pomazánka příliš hustá, zjemněte ji trochou smetany.
K nastrouhanému celeru přidejte strouhaný sýr, nakrájenou papriku, cibuli a vejce. Přidejte další suroviny, umíchejte pomazánku, nechte ji v chladu krátce odležet a pak se můžete pustit do mazání. Hotové jednohubky ještě dozdobte zeleninou.
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Komentáře