Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční tabule nám nabízí příležitost upéct drůbež, kterou až tak často nepřipravujeme. Maso kachny, husy i krůty chutná báječně, nejlépe s knedlíkem a se zelím. Knedlík může být houskový nebo bramborový, připravit můžete také tradiční lokše. A zelí je výtečné především kysané.

Podle našeho výběru receptů si můžete upéct kachnu důkladně a pozvolna, není potřeba spěchat, chuť pak bude naprosto dokonalá. Výhodou většiny receptů je také snadná příprava a minimální starost o maso, které se peče pomalu a zůstane báječně šťavnaté.                                                                                                                      

1. místo

Pomalu pečená drůbež poskytuje záruku, že výsledkem bude perfektně šťavnaté maso, které se bude na jazyku jen rozsýpat. Postup pečení je zcela snadný, základem je mít správně nastavenou teplotu v troubě. Nezapomeňte připravit ještě knedlíky a zelí, kachna pak bude perfektní.

2. místo

Kachna se podle tohoto receptu sice bude péct velmi dlouho, ale pro vás to nebude nijak náročné. Teplota k pečení kachny bude pouze nízká a vy mezitím budete mít dostatek času na přípravu dalšího jídla. Výsledkem bude úžasně chutné a křehké maso.

3. místo

Pomalu pečená kachna si očividně získala dobrou pověst. Když jí poskytnete pečlivou přípravu a dostatek času v troubě, kachna bude šťavnatá s křupavou kůrčičkou a spoustou lahodné a báječně husté šťávy.
I když kachna potřebuje delší čas na pečení, na vás postup nebude klást žádné větší nároky. Podle našeho receptu si můžete upéct výtečná kachní stehna k svátečnímu obědu. Podávejte je s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

5. místo

Kachnu můžete připravit i méně obvykle, třeba s pomeranči a tymiánem. Vhodnou přílohou bude rýže, hranolky nebo třeba americké brambory. Pomeranč přidejte nejen k masu při pečení, ale také ho nakrájejte na kolečka, obložte jimi kachnu a po prohřátí podávejte. 

6. místo

Husu podle tohoto receptu zvládnou i nezkušení. Na pečení budete potřebovat kromě mladé husy pouze majoránku, nejlépe čerstvou domácí, a sůl. Sůl i majoránku použijte dovnitř i na povrchu husy. Šťavnatou pečínku podávejte tradičně, s knedlíkem a se zelím.

7. místo

Pečená krůta, plněná nádivkou, kterou připravíte ze slaniny, drobů a mandlí, se výtečně hodí pro zvláštní a slavnostní příležitosti. Na povrchu by měla být krásně zlatavá, jemné maso by se mělo takřka rozpadat. Krůtu podávejte s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a se zelím

Možná se nechcete pouštět do pečení kachny, natož husy či krůty, ale pečení kuřete by pro vás mohlo být hračkou. Podle následujícího videoreceptu můžete připravit kuře, které chutná jako kachna. Podávejte tradičně - s knedlíky a se zelím.   

 

Komentáře

Další tipy a triky