7 receptů s kaki: Ovoce chutná lahodně a uplatní se ve sladké i slané kuchyni
Kaki je báječné ovoce, které upoutá na první pohled krásnou barvou. Je sytě oranžové, některé odrůdy jsou zbarvené až do červena. Výborně se hodí do salátů, na zdobení moučníků, ale i do krémů, pohárů, džemů i kompotů. Vybrali jsme pro vás recepty, ve kterých se toto lahodné ovoce výtečně uplatní.
Příprava kaki ke konzumaci je snadná - zralost ověřte dotykem, ovoce umyjte, odstraňte stopku, plod rozkrojte a můžete jíst vnitřek lžičkou nebo z něho připravit pyré. Ovoce také můžete nakrájet, přičemž tužší slupku není nutné loupat, ale pokud vám vadí, oloupejte ji. Kromě výborné chuti má kaki pozitivní účinky na naše zdraví. Dr. Pamplona Roger v Encyklopedii léčivých potravin upozorňuje mimo jiné na příznivý vliv kaki na naše trávení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Méně obvyklé ovoce výtečně doplní ovocné druhy, které jsou v naší kuchyni zastoupeny běžně a ve vyšší míře. Určitě vyzkoušejte i další druhy ovoce a nezapomeňte také na ananas, s jeho porcováním vám poradí krátké instruktážní video.
Komentáře