Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na knedlíky: Vyzkoušejte houskové, bramborové i karlovarské - svého favorita si jistě najde každý
Zdroj: Top recepty

Knedlíky jsou oblíbenou českou přílohou. Známe sladké i slané varianty, plněné i jednoduché verze. Podíváme se na výběr těch nejoblíbenějších slaných přílohových knedlíků. Nebudou chybět ani karlovarské a na závěr ještě bonus pro všechny zaneprázdněné.

Připravit je lze z různých surovin, proto jsme si oblíbili bramborové, houskové, karlovarské či špekové knedlíky. Nejčastěji se používají jako příloha k masu a zelí či k různým omáčkám.

  1. Jemné domácí houskové knedlíky
  2. Houskové knedlíky bez vážení
  3. Bramborové knedlíky, které mě dostaly...
  4. Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím
  5. Špekové rohlíkové knedlíky
  6. Karlovarský knedlík
  7. Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

1. místo

Jemné a nadýchané domácí houskové knedlíky jsou osvědčenou klasikou oblíbenou v našich domácnostech. Tyto se dělají z kynutého těsta, budeme tedy potřebovat trochu více času, než budou hotové.

2. místo

Další recept je na houskové knedlíky, ve kterých je použit místo kvasnic kypřící prášek. Budeme je mít tedy rychleji připravené k vaření. Jejich chuť je spíše hutnější a tužší. 

3. místo

Na bramborové knedlíky potřebujeme nejprve uvařit brambory, poté z nich vypracujeme těsto, které dále tvarujeme na knedlíky. S těstem je třeba pracovat rychle, protože kvůli přítomnosti brambor má při zdlouhavém zpracování tendenci řídnout.

Na tyto na pohled zajímavé knedlíky připravíme nejprve bramborové nelepivé těsto. To poté rozválíme na pracovní plochu, poklademe plátky anglické slaniny a zavineme do roládky, kterou vytvarujeme do tvaru knedlíku. Ten uvaříme v osolené vodě. 

5. místo

Špekové knedlíky jsou, díky osmažené cibuli, salámu a uzenému masu, samy o sobě vydatné, a tak je lze servírovat jako hlavní jídlo se zelím, ale mohou se použít i jako přílohové

6. místo

Oblíbené karlovarské knedlíky nás zaujmou svou barevností a mozaikovým vzhledem, nesmí v nich totiž chybět nasekaná petrželová nať. Nakrájené rohlíky, petržel a ostatní suroviny jsou spojené vyšlehaným sněhem z bílků.

7. místo

Chceme-li mít na talíři hodně veselo, zejména když strávníky budou děti, zpestříme klasické knedlíky nakrájenou syrovou barevnou paprikou.

Na závěr jsme jako bonus vybrali recept, který ocení všichni časově zaneprázdnění. Jedná se o velmi jednoduchý a rychlý houskový knedlík, jehož přípravu nám usnadní názorné video:

Jak správně vytvarovat knedlík pomocí fresh folie nám poradí další článek, postup se nám bude hodit např. při vaření karlovarských knedlíků.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky