Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na vánoční košíčky: Vyberte si tu nejlepší náplň s ořechy, čokoládou nebo ovocem
Zdroj: Toprecepty

Když včas upečeme košíčky v malých formičkách, budou se nám o Vánocích výborně hodit k plnění různými sladkými dobrotami. Samo zdobení už je příjemnou zábavou, jen musíme mít připravené vše, co bude k plnění potřeba. Kromě surovin do náplní se budou hodit půlky ořechů a drobné cukrářské ozdoby.

Na košíčky se hodí těsto světlé, kakaové nebo oříškové. Chuti a barvě košíčků přizpůsobíme výběr náplně. Plníme je krátce před Vánocemi, protože po naplnění by se už neměly skladovat déle než týden a především ovocné košíčky mají velmi krátkou trvanlivost.

1. místo

K plnění košíčků z lineckého těsta použijeme máslový krém, puding s ovocem nebo ořechovou směs. Po naplnění cukroví skladujeme v chladu. Můžeme také naplnit vždy jen množství, které rychle spotřebujeme.

2. místo

Karamelové Salko získáme vařením plechovky Salka při mírném varu ve vodní lázni. Do Salka vmícháme změklé máslo a vyšleháme směs na hladký krém, kterým naplníme předem upečené košíčky. Dozdobíme je čokoládovou polevou a polovinou mandle. V chladu necháme ztuhnout.

3. místo

Košíčky s želé jsou pro mnohé z nás tím nejoblíbenějším. Jsou příjemně osvěžující a krásně barevné díky přidanému ovoci. Z pudinku a másla vyšleháme krém, který doplníme zakysanou smetanou a přichutíme rumem. Naplněné košíčky ještě mají tenkou vrstvu dortového želé.

4. místo

Do košíčků nejprve dáme trochu základního máslového krému, pak marmeládu a na to punčový krém. Mohou ho doplňovat rozinky namočené v rumu a kandované ovoce. Na závěr opět použijeme čokoládovou polevu.

5. místo

Podobně jako při tvoření nepečeného cukroví, můžeme i při plnění košíčků popustit uzdu své fantazii a trochu experimentovat. Do náplní využijeme polámané kousky cukroví a zbylé krémy. Naše babičky rády připravovaly náplň z mletých piškotů a ořechů, rybízové marmelády, moučkového cukru a malého množství rumu.

6. místo

Další osvědčená náplň je z mletých vlašských ořechů, piškotů, cukru a mléka. Pro chuť přidáme jako tradičně opět rum. Košíčky dozdobíme polevou z čokolády na vaření a před konzumací je necháme trochu odležet a vychladit.

7. místo

Poslední náplň je velmi vhodná nejen k plnění košíčků, ale také na slepování cukroví. Naplněné košíčky polijeme čokoládovou polevou a hned dozdobíme např. půlkou vlašského ořechu či mandle, lentilkou nebo cukrářským zdobením
Na závěr pro vás máme videorecept, který vám představí košíčky Izidor. Těsto na jejich upečení je ořechové a ořechová je i náplň. Barevné cukrářské zdobení košíčky krásně dotvoří.
 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky