Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa jsou výborným základem pro mnoho oblíbených jídel. Jejich tepelná úprava je snadná a rychlá, právě to je předurčuje pro časté zařazení do jídelníčku. Kuřecí maso je oblíbené mezi dětmi i dospělými. Vybrali jsme pro vás ty nejžádanější recepty na úpravu kuřecích prsou.

Kuřecí prsa mají široké použití při našem stravování, dají se totiž připravit na celou řadu zajímavých a oblíbených způsobů. Můžete je péct, smažit, grilovat a podávat s výtečnými omáčkami. Vždy používejte co nejkvalitnější maso z dobrých zdrojů.

1. místo

Na pánvi rozpusťte máslo, med a citrónovou šťávu. Přidejte řízky a opečte je dozlatova. Nejvhodnější přílohy jsou hranolky, brambory a rýže. Když do medové směsi přidáte trochu koření kari, maso získá pikantní chuť a výraznou barvu.

2. místo

Připravte si hořčičnou marinádu. Nakrájejte kuřecí prsa na plátky a potřete je z obou stran marinádou. Plátky v ní nechte alespoň hodinu odležet. Připravené maso grilujte z každé strany alespoň 5 minut.

3. místo

Šťavnatá kuřecí prsíčka v omáčce z výpeku podávejte se zeleninovou přílohou, s bramborovými hranolky nebo s pečenými bramborami. Jídlo připravíte sice jednoduše, ale hodit se bude i pro slavnostní chvíle

4. místo

Lahodná smetanová omáčka s paprikou se ke kuřecímu masu báječně hodí. Maso nejprve orestujte na oleji společně s cibulí, pak poduste a přidejte smetanu. K těstovinám by měla být omáčka hustší, ale ke knedlíku stačí řidší.

5. místo

Zářezy v kuřecích prsíčkách naplňte nakrájenou cibulí a strouhaným sýrem, pak z masa vytvořte balíčky zabalené vypečenou slaninou. Pokrm upečte a vyberte si k němu správnou přílohu - brambory i rýže jsou spolehlivou jistotou.

Na másle opečte osolené a okořeněné maso, po chvíli přidejte nakrájený pórek a žampiony, osolte a restujte. Pórek by měl zůstat příjemně křupavý. Všechny chutě se během pečení krásně propojí a ve výsledku to bude velká dobrota.

7. místo

Salát Caprese je proslulý, ale co si vyzkoušet v jeho stylu připravená kuřecí prsa. Nakrájejte je na plátky, posypte kořením na steaky a 15 minut nechte marinovat v domácí marinádě. Rajčata a mozzarellu nakrájejte na plátky. Kuřecí prsa opečte z obou stran, na druhé pánvi orestujte rajčata. Na teplá kuřecí prsa dávejte připravená rajčata a mozzarellu. Po rozpuštění sýra hned podávejte.           

Kuřecí prsa nakrájejte, ochuťte a obalte v mouce smíchané s červenou paprikou. Opečte je zprudka na másle a pak dejte zapéct do trouby. Z výpeku připravte smetanovou omáčku, kterou maso na talíři přelijte a podávejte s opékanými brambory. Pokrm připravte podle následujícího videa:

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky