Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše jsou oblíbenou smaženou pochoutkou, která nás svou vůní láká z různých stánků při oblíbených akcích. Doma si je můžeme připravit snadno a levně. Ozdobíme je podle chuti a bohatě posypeme strouhaným sýrem.

Smažená jídla sice do jídelníčku nezařazujeme příliš často, ale občas si je dopřejeme. Jednou z atraktivních dobrot jsou langoše, podávané co nejdříve po usmažení. Chutnají potřené česnekem a kečupem, posypané strouhaným sýrem a doplněné čerstvou zeleninou. Kdo chce, může si je připravit také nasladko, potřené džemem a ozdobené kopečkem zakysané smetany nebo jogurtu.
Na těsto stačí jen několik surovin. Potřebujeme hladkou mouku, jogurt a čerstvé droždí. Placky z vykynutého těsta smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Těsto je díky jogurtu příjemně vláčné a nenasaje příliš tuku při smažení.

2. místo

Chcete, aby vaše langoše byly ještě nadýchanější? Kromě droždí přidejte ještě trochu jedlé sody. Na zadělání těsta tentokrát použijeme mléko s jogurtem. Hotové langoše odkládáme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. 

3. místo

Pro hospodyňky, které mají naspěch, máme tento recept. Těsto opět připravíme z jogurtu a tentokrát použijeme polohrubou mouku. O kyprost se postará jedlá soda. Vypracované těsto vyválíme na tenkou placku a formičkou nebo skleničkou z něj vykrajujeme malá kolečka, která smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Langoše této velikosti jsou výborným pohoštěním pro návštěvu.

4. místo

Rozpis surovin je podle tohoto receptu odměřený na hrnky, ani nepotřebujeme váhu. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vyvalujeme z menších kousků těsta placky, které smažíme v oleji. Langoše výborně chutnají s domácím kečupem.

5. místo

Další langoše jsou připravené z netradičního těsta. Vmícháme do něj najemno nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou - nejprve ji ale vymačkáme a zbavíme přebytečné tekutiny. Pro kyprost přidáme droždí a sodu, ale tentokrát na vykynutí nečekáme - langoše začneme hned po zadělání těsta smažit. Zdobit je můžeme naslano i nasladko.

6. místo

Další těsto na langoše má skvělou vlastnost - vydrží až týden v lednici, proto ho můžeme postupně odebírat a smažit podle potřeby. Díky kynutí v lednici těsto krásně zpevní a velmi dobře se s ním pracuje. Na těsto budete potřebovat hladkou mouku, mléko, smetanu a droždí.

7. místo

Zbyly vám uvařené brambory? Do tohoto těsta na langoše je využijete. Nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami, potřebujeme smetanový jogurt, hladkou mouku a sušené droždí. Pokud všechno těsto nespotřebujeme, uložíme ho do lednice a langoše dosmažíme až následující den. 

Na závěr pro vás máme videorecept, který vám názorně ukáže, jak připravit jednoduché langoše.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky