Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Receptů na letní ovocné moučníky není nikdy dost. Vybrali jsme pro vás takové, které určitě nezklamou a jsou mnohokrát vyzkoušené. Ovoce vyberte takové, které zrovna dozrává. Mohou to být např. meruňky, broskve, jablka, borůvky nebo švestky.

Celé léto můžeme péct ovocné koláče a různé moučníky. Většinou v každé rodině je několik oblíbených receptů, které se postupně opakují. Podívejte se, které koláče z našeho receptáře se pečou nejčastěji, a možná si je oblíbíte také u vás doma.
Rybíz začíná dozrávat už koncem června, ale sklízet ho můžete postupně ještě začátkem srpna. Má příjemnou sladkokyselou chuť a výtečně se hodí na nejrůznější koláče, ať už rychlé s kypřicím práškem nebo třeba kynuté. Podle tohoto receptu upečete ten nejsnazší hrnkový moučník, do kterého se dá použít jakékoliv ovoce. 

2. místo

Meruňky jsou úžasným letním ovocem, které nám chutná do knedlíků i nejrůznějších moučníků. Připravte si z nich jednoduchý letní koláč, který určitě nezklame. O kyprost těsta se postará kypřicí prášek, proto se bude jednat o rychlou záležitost. Povrch posypte vrstvou lahodné drobenky.

3. místo

Borůvkové koláče nebo kynuté knedlíky jsou velkou dobrotou. Pokud nespěcháte, upečte klasický kynutý koláč, posypaný bohatou vrstvou tohoto ovoce. Na povrchu samozřejmě nesmí chybět drobenka. Pokud koláč upečete rovnou na dva plechy, můžete část zmrazit, po vytažení z mrazničky bude chutnat jako čerstvý.

4. místo

Naše babičky rády pekly i tento moučník, který chutí trochu připomíná závin, ale je na přípravu rychlejší. Vypracované těsto rozdělte na dva díly. Na plech rozložte první vyválený díl, na něj dejte náplň z nastrouhaných jablek s vanilkovým pudinkem, pak druhý díl těsta a povrch propíchejte, aby mohla unikat pára. Upečte a po vychladnutí můžete servírovat.

5. místo

Další koláč nadchne jednoduchou přípravou a borůvky ho dovedou k dokonalosti. Použijte ale jakékoliv ovoce máte po ruce. Nejprve si připravte drobenku, menší část odeberte, a do zbytku přidejte vajíčka, prášek do pečiva a mléko. Na plech dejte těsto, pak vrstvu ovoce a povrch posypte odebranou drobenkou

6. místo

Koláče posypané drobenkou milujeme a když se navíc spojí s vrstvou vláčného tvarohu, chuť bude ještě lepší. Spodní vrstvu tvoří jednoduché těsto s kypřicím práškem, pak následuje tvarohová vrstva, borůvky a máslová drobenka.

7. místo

Drobenkové koláče už jste vyzkoušeli? Jsou velkým hitem a jejich přípravu zvládne každý. Recept na jeden takový pro vás máme. Do formy dejte nejprve vrstvu drobenky, pak vychladlý pudink, potom vypeckované švestky (slupkou dolů) a zbytek drobenky.

Obrácený jablečný koláč nejspíš znáte a když nahradíte jablka švestkami, můžete se těšit na dobrotu, jejíž přípravu vám ukáže video. Pokud už nemáte čas na přípravu vanilkového krému, koláč jednoduše při podávání ozdobte kopečky šlehačky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky