7 nápadů na Mikulášskou nadílku: Potěšte děti zajímavými tipy na chutné mlsání
Blíží se Mikulášská nadílka a vy přemýšlíte, čím obohatit balíček pro děti? Inspirujte se našimi nápady, jak nadílku zpestřit doma připravenými dobrotami. Máme pro vás hned 7 tipů, co do balíčků připravit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Kynutý Mikuláš
- Jablkové chipsy
- Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
- Čerti - makovky
- Čertí "drobečkové" aneb drobečkoví čerti
- Ovocné želé bonbony
- Andělské sušenky
1. místo
Nadílku můžete obohatit o doma upečené Mikuláše, které dozdobíte semínky a polevou. Mikuláše pečeme z kynutého těsta, které rozválíme a vykrajujeme z něj trojúhelníky, ty představují Mikulášovu hlavu.
2. místo
Pytlíček sušeného ovoce mohou děti zobat jako zdravou svačinku. Připravit můžeme i oblíbené a atraktivní ovocné kůže z ovocného pyré. V ovocné kůži můžete druhy ovoce různě kombinovat či dochucovat.
3. místo
Z kynutého těsta tvarujeme i jednoduché postavičky představující čerta či Mikuláše, tzv. pajtáše. Dozdobit můžeme semínky a sušeným ovocem. Postavičkami buď překvapíme děti v nadílce, nebo je zapojíme do jejich přípravy a užijeme si společný čas při tvoření.
4. místo
Čertí makovky připravíme velmi podobně, ale jsou ještě rychlejší. Nejen, že jejich upečení a tvarování je snadné a svižné, ale navíc budou skvěle chutnat všem, kdo se do nich zakousnou. Jen nezapomeňte na čas potřebný na kynutí těsta.
5. místo
Z drobečků z pečení perníčků můžete připravit roztomilé čertíky, kteří poslouží i jako tematická výzdoba, protože nejlépe vyniknou v podobě zápichů. Kuličky z připravené hmoty napichujeme na špejle a zdobíme čokoládovou polevou a marcipánem.
6. místo
Z želatiny připravíme podle následujícího popisu domácí ovocné bonbony. Atraktivní tvary vytvoříme díky silikonovým formičkám, ve kterých necháme želatinu v ledničce zatuhnout a poté je velmi jednoduše z formiček vyjmeme.
7. místo
Pro hodné děti můžeme připravit tyto andělské sušenky. Použít lze samozřejmě i jiný motiv. Razítko nám pomůže vytvořit na sušence příslušný obrázek a díky namočení v kakaovém prášku bude i lépe viditelný.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře