7 receptů na moučníky s rebarborou: Jejich sladkokyselá chuť zahajuje sezónu
Začátek sezóny moučníků s ovocem našich zahrad zahajují dobroty s rebarborou. Ačkoli se jedná o řapíky velké rostliny, používáme rebarboru zásadně nasladko. Moučníkům předá svou lehce nakyslou chuť, skvělá je v kombinaci s tvarohem, skořicí a voňavou drobenkou.
Rebarbora chutná příjemně sladkokysele a výtečně se hodí do nejrůznějších moučníků a sladkých dobrot. Ať už zvolíte kynuté těsto nebo rychlou buchtu s práškem do pečiva, vyjde to báječně. Jen je potřeba rebarboru předem spařit nebo krátce povařit, aby se v ní snížil obsah kyseliny šťavelové a řapíky získaly správnou chuť.
Hrnkové koláče jsou snadné a chutné. S jejich přípravou si snadno poradí i začínající hospodyňky. Oloupanou rebarboru nejprve nakrájejte na kousky, pak ji spařte a propláchněte studenou vodou. Připravené těsto dejte na plech, poklaďte rebarborou a upečte pěkně dozlatova.
2. místo
Křehké mřížkové koláče jsou lahodné, jen se nám na jazyku rozplývají. A když je doplníte tvarohem, výsledek bude perfektní. Vyzkoušejte upéct moučník třeba podle tohoto receptu, těsto si můžete nechat umíchat v domácí pekárně a všechna další příprava bude velmi snadná.
3. místo
Co byste řekli na koláčky naplněné tvarohovou náplní? Kynuté těsto krásně naskočí, tvarohová náplň dodá koláčkům vláčnost, přidat můžete i pár rozinek. Do tvarohové náplně dejte kousky rebarbory, ta se postará o svěžest a příjemnou chuť. Povrch posypte plátky mandlí.
4. místo
Kynutý koláč s rebarborou je klasika, kterou tak rády pekly naše babičky. Úplně nejvíce nám v dětství chutnalo, když se dalo vybírat mezi kousky s různými druhy ovoce a chutě střídat. Někdo dal přednost jahodové části, jinému chutnaly v koláči sladké meruňky nebo borůvky, a další si nejraději pochutnával na koláči s rebarborou.
5. místo
Moučníky z kupovaného listového těsta jsou jednoduchou a rychlou volbou, když si chceme na něčem pochutnat nebo někoho pohostit, a přitom nemáme času nazbyt. Těsto vyválejte a rozdělte na čtverečky, které naplníte tvarohovou náplní s rebarborou. Koláčky před pečením ještě potřete rozšlehaným vajíčkem.
6. místo
Na spodní vrstvu tvarohového lívance nebudete potřebovat mouku, ale připravte si dětskou krupičku. Hladké těsto rozetřete na plech, na ně dejte oloupanou a nakrájenou rebarboru, můžete ji ještě spařit, a povrch moučníku posypte mletou skořicí a drobenkou.
7. místo
Když listové těsto doplníte lehce nakyslou rebarborou a pudinkovou náplní, výsledek bude chutnat moc dobře. Listové těsto rozdělte na čtverečky, na každý dejte kopeček vychladlého pudinku a trochu rebarbory. Šátečky zabalte a upečte dozlatova.
Podle videoreceptu si můžete upéct luxusní koláč s rebarborou a tvarohem. Rebarboru na náplň poduste na rozpuštěném másle, přidejte po chvíli pudinkový prášek, aby náplň zhoustla, a nechte ji vychladit. Na vrstvu těsta dejte tvarohovou náplň, pak rebarborovou náplň, a nakonec vše posypte drobenkou.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře