Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších druhů cukroví: Vybrali jsme dobroty, které jsou nejvíce vyhledávané. A co máte nejraději vy?
Zdroj: Top recepty

Nejlepší druhy cukroví mají mnoho příznivců. a když je narovnáme na tác, obvykle mizí jako první. Vybrali jsme recepty na perníčky, vanilkové rohlíčky, plněné košíčky, marokánky, išelské a linecké cukroví, plněné kokosky a včelí úlky.

Vybrat nejlepší druhy cukroví není jednoduché, protože každému chutná něco jiného. Do našeho přehledu jsme vybrali ty druhy, které naši čtenáři hledají nejvíce. Určitě je z čeho vybírat.

Na vanilkové rohlíčky nám stačí pouze několik surovin, dokonce ani nepotřebujeme vejce. Vypracujeme ořechové těsto, které necháme v chladu odležet. Pak vytvarujeme rohlíčky, upečeme, a ještě teplé obalujeme v cukru.

2. místo

Perníčky podle tohoto receptu jsou příjemně voňavé, však také obsahují med a perníkové koření. Vypracované těsto necháme nejprve v chladu odležet, po upečení je ozdobíme bílkovou polevou.

3. místo

Košíčky Izidor mají sice náročnější přípravu, ale výsledek chutná skvěle. Vychlazené těsto rozdělíme do formiček a upečeme. Po upečení košíčky plníme troškou rybízové marmelády, malým kopečkem ořechové náplně a čokoládovým krémem. Po ztuhnutí je máčíme v čokoládě a zdobíme vlašskými ořechy.

4. místo

Na išelské cukroví upečeme vhodné tvary, vyšleháme výborný máslový krém, a můžeme se pustit do slepování. Kolečka spepujeme po dvou, po ztuhnutí je namáčíme v čokoládě a zdobíme rozpůlenými mandlemi nebo vlašskými ořechy.

5. místo

Na marokánky nejprve musíme povařit suroviny včetně ořechů a kandovaného ovoce, po odstavení přidáme mouku. Na plech s pečicím papírem rovnáme hromádky. Po upečení vzniklé placičky z jedné strany potřeme čokoládou.

6. místo

Kokosky jsou výborné a plněné ještě lepší. Z lineckého těsta upečeme kolečka, na ně vytvoříme kroužek z čokoládového krému, vyplníme ho marmeládou a přiklopíme kokosku. Spodek namočíme do rozpuštěné čokolády.

7. místo

Linecké cukroví je stálicí mezi nejoblíbenějším vánočním cukrovím. Upečené tvary plníme marmeládou nebo vhodným krémem. Ze stejného těsta lze upéct např. košíčky nebo kolečka pod vosí úlky.

Jak připravit včelí úlky

Na závěr jsme vybrali ještě bonus - oblíbený recept na včelí úlky (vosí hnízda). Na linecké kolečko (nebo kulatý dětský piškot) přilepíme krémem nepečené ořechové těsto, jehož tvar vymodeluje formička.

Další inspirace na vánoční cukroví je připravená v našem bohatém receptáři.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky