Čerstvé poháry plné krémů, čokolády a ovoce - to je dobrota, které odolá málokdo. Chceme-li příjemně překvapit návštěvu, nebo si jen tak udělat radost, pak některý z našich výborných pohárů je sázka na jistotu.
Poháry jsou výtečným letním občerstvením a většinou ani nejsou náročné na přípravu. Nachystáme si všechny ingredience a pak už jen vrstvíme. Když k tomu přidáme trochu pečlivosti, bude výsledek nejen chutný, ale i krásný na pohled. Ve výběru si představíme našich sedm nejlepších pohárů.
Pro milovníky čokolády je tento pohár neodolatelný. Z mascarpone a šlehačky umícháme krém. Polovinu krému ochutíme rozpuštěnou čokoládou. Do poháru navrstvíme čokoládový mascarpone krém, rozpuštěnou čokoládu, bílý mascarpone krém a dozdobíme čokoládou, případně šlehačkou, ovocem či koňakem.
Tento pohár je rychlejší variantou oblíbených Míša řezů. Do pohárů navrstvíme rozdrcené kakaové sušenky, tvarohový krém a čokoládovou polevu. Po vychlazení dozdobíme čerstvým ovocem. Míša pohár chutná a vypadá neodolatelně.
Jahodový pohár je připravený z čerstvých jahod prošlehaných s rumem. Jahodovou směs střídáme s pudinkovo-tvarohovým krémem. Dáme vychladit a před podáváním přidáme vanilkové trubičky a lístky máty.
Smetanovo-malinový pohár je lákavý pro děti i pro dospělé. Z vychladlého vanilkového pudinku, tvarohu a smetany vyšleháme krém. Svaříme lesní ovoce s cukrem. Do poháru navrstvíme krém, ovoce a rozdrcené kakaové sušenky. Dozdobíme a můžeme se do něj pustit.
Připravíme si krém z bombardino, mascarpone, vanilkového cukru a citronové šťávy. Do vychladlé kávy namočíme piškoty. Čerstvé jahody nakrájíme na plátky. A pak už klademe do poháru piškoty, jahody, naplníme krémem, na vršek přidáme šlehačku a zlehka zalijeme bombardinem.
Na méně obvyklý, ale o to neodolatelnější pohár, si ušleháme dohladka krém ze zakysané smetany, tvarohu, moučkového cukru a vanilkové esence. Na dno pohárů či misek vhodných do trouby vložíme ostružiny a na ně navršíme krém. Povrch posypeme hnědým cukrem. V troubě rozpálíme gril a poté do ní umístíme mističky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme je. A pozor ať si nespálíme pusu.
Rychlý a jednoduchý pohár připravíme z karamelového salka, které vyšleháme s tvarohem do krému. Do pohárku poté vrstvíme piškoty, broskve a krém. Povrch ozdobíme zakysanou smetanou a ovocem. V ledničce necháme vychladit a podáváme.
Užijme si krásné chvíle s blízkými při tomto skvělém mlsání. Ať už si vybereme jakýkoli z pohárů, jistě se nemusíme obávat, že by něco zůstalo do druhého dne. Další osvěžující pochoutkou jsou letní ovocné koktejly.
Komentáře