Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších receptů na výtečné poháry. Užijme si sladké letní chvíle s ovocem, čokoládou a lahodnými krémy
Zdroj: Top recepty

Čerstvé poháry plné krémů, čokolády a ovoce - to je dobrota, které odolá málokdo. Chceme-li příjemně překvapit návštěvu, nebo si jen tak udělat radost, pak některý z našich výborných pohárů je sázka na jistotu.

Poháry jsou výtečným letním občerstvením a většinou ani nejsou náročné na přípravu. Nachystáme si všechny ingredience a pak už jen vrstvíme. Když k tomu přidáme trochu pečlivosti, bude výsledek nejen chutný, ale i krásný na pohled. Ve výběru si představíme našich sedm nejlepších pohárů.  

  1. Čokoládový pohár s mascarpone
  2. Míša pohár
  3. Jahodový pohár s tvarohovým krémem
  4. Smetanovo-malinový pohár
  5. Bombardino pohár
  6. Gratinovaný ostružinový pohár
  7. Karamelový pohár

1. místo

Pro milovníky čokolády je tento pohár neodolatelný. Z mascarpone a šlehačky umícháme krém. Polovinu krému ochutíme rozpuštěnou čokoládou. Do poháru navrstvíme čokoládový mascarpone krém, rozpuštěnou čokoládu, bílý mascarpone krém a dozdobíme čokoládou, případně šlehačkou, ovocem či koňakem.

2. místo

Tento pohár je rychlejší variantou oblíbených Míša řezů. Do pohárů navrstvíme rozdrcené kakaové sušenky, tvarohový krém a čokoládovou polevu. Po vychlazení dozdobíme čerstvým ovocem. Míša pohár chutná a vypadá neodolatelně. 

3. místo

Jahodový pohár je připravený z čerstvých jahod prošlehaných s rumem. Jahodovou směs střídáme s pudinkovo-tvarohovým krémem. Dáme vychladit a před podáváním přidáme vanilkové trubičky a lístky máty.

4. místo

Smetanovo-malinový pohár je lákavý pro děti i pro dospělé. Z vychladlého vanilkového pudinku, tvarohu a smetany vyšleháme krém. Svaříme lesní ovoce s cukrem. Do poháru navrstvíme krém, ovoce a rozdrcené kakaové sušenky. Dozdobíme a můžeme se do něj pustit.  

5. místo

Připravíme si krém z bombardino, mascarpone, vanilkového cukru a citronové šťávy. Do vychladlé kávy namočíme piškoty. Čerstvé jahody nakrájíme na plátky. A pak už klademe do poháru piškoty, jahody, naplníme krémem, na vršek přidáme šlehačku a zlehka zalijeme bombardinem.  

6. místo

Na méně obvyklý, ale o to neodolatelnější pohár, si ušleháme dohladka krém ze zakysané smetany, tvarohu, moučkového cukru a vanilkové esence. Na dno pohárů či misek vhodných do trouby vložíme ostružiny a na ně navršíme krém. Povrch posypeme hnědým cukrem. V troubě rozpálíme gril a poté do ní umístíme mističky. Jakmile začne cukr na povrchu bublat, vyjmeme je. A pozor ať si nespálíme pusu. 

7. místo

Rychlý a jednoduchý pohár připravíme z karamelového salka, které vyšleháme s tvarohem do krému. Do pohárku poté vrstvíme piškoty, broskve a krém. Povrch ozdobíme zakysanou smetanou a ovocem. V ledničce necháme vychladit a podáváme. 

Užijme si krásné chvíle s blízkými při tomto skvělém mlsání. Ať už si vybereme jakýkoli z pohárů, jistě se nemusíme obávat, že by něco zůstalo do druhého dne. Další osvěžující pochoutkou jsou letní ovocné koktejly.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více