Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších moučníků: Co dobrého připravit pro návštěvu
Zdroj: Toprecepty

Umět upéct dobré a rychlé buchty na plech, to se vždy hodí. Moučníky jsou tím nejjednodušším pohoštěním pro návštěvu a snadnou dobrotou po svátečním jídle. Vybrali jsme ty nejžádanější recepty, které se mohou občas hodit každé hospodyňce.

Buchty pečené na plechu jsou obvykle méně pracnější než různé koláče. Na přípravě si dáme záležet. Buchty zdobíme ovocem a používáme do nich lahodné tvarohové krémy. Také vrchní čokoládová vrstva má zásadní vliv na celkovou chuť.                                                                               

1. místo

Perník na plechu určitě přijde k chuti většině návštěv. Mimořádně jednoduchá buchta se dá připravit podle hrnkového receptu, proto nepotřebujeme ani váhu. Když moučník po upečení ještě natřeme marmeládou nebo polijeme čokoládou, lahodná chuť bude dotažená takřka k dokonalosti.                                                     

2. místo

Krásně nadýchaný kakaový korpus, lahodný tvarohový krém, úžasná vrstva čokolády - to vše tvoří dohromady jeden z nejoblíbenějších moučníků našich babiček. Podle tradičního receptu ho jistě zvládneme připravit i my. Ale pokud je pro vás příprava moučníku na plech příliš složitá, můžete vyzkoušet Míša pohár.             

3. místo

Kdo by neznal tuto jedinečnou buchtu na plech. Možná jste ji ochutnali pod názvem buchta fešák nebo prošívaná deka. Tato dobrota je vláčná díky tvarohu, voňavá po kakau a krásně nadýchaná. Příprava je snadná a rychlá, jak můžete vidět i v našem videoreceptu.                                                                                                 

4. místo

Tvarohové moučníky patří k těm nejoblíbenějším právě díky lahodné vláčnosti a svěží jemnosti. Kombinace tvarohu a čokolády určitě nezklame. Kakaový korpus po vychladnutí natřeme tvarohovým krémem s pudinkem a vše polijeme čokoládovou polevou. Polevu připravíme z čokolády a zakysané smetany.
Další hrnková buchta chutí připomíná tvarohové koláče s povidly. Spodní vrstvu tvoří jednoduché lité těsto, následuje tvarohová náplň s vanilkovým pudinkem. Do náplně klademe malou lžičkou povidla a pak již vše zalijeme zbývající částí těsta. Pozvolna upečeme dozlatova.

6. místo

Klasické bublaniny se hodí pro mnoho příležitostí, dají se připravovat v mnoha obměnách a zdobit různými druhy ovoce. I když se jedná o typický letní moučník, péct ho můžeme kdykoliv během celého roku a dávat na něj ovoce podle sezóny. Vyzkoušejte na něj borůvky, meruňky, třešně, rybíz a jahody.

7. místo

Jednoduchá buchta napohled sice vypadá nenápadně, ale když ji ochutnáte, budete nadšeni. Korpus je z hrnkového těsta, které jednoduše umícháme a nalijeme na plech. Upečeme a hned po upečení zalijeme smetanou ke šlehání (neušlehanou). Ochutnáme až po vychladnutí.

Na závěr pro vás máme ještě videorecept, který vás naučí sváteční řezy s vaječným likérem. Krém z likéru a pařížské šlehačky chutná báječně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli