Košíčky z našeho přehledu jsou každé jiné, ale něco mají společného. Když je vyložíme na tác s cukrovím, obvykle mizí jako první. A není divu, všechny jsou lákavé na pohled, a hlavně moc dobré.
Košíčky nepatří mezi nejrychlejší druhy cukroví, právě naopak. Nejdříve musíme upéct košíčky z těsta ve formičkách, potom je naplnit a ještě dozdobit. Ale pokud toto cukroví milujete, nebudete litovat námahy.
Košíčky z jednoduchého těsta naplníme karamelovou náplní. Na náplň necháme Salko v plechovce 2,5 hodiny vařit na mírno, po vychladnutí ho vyšleháme s máslem do hladkého krému. Košíčky dozdobíme čokoládovou polevou a rozpůlenými mandlemi.
Žloutkové košíčky po upečení plníme rumovou náplní z mletých ořechů a piškotů. Naplněné košíčky ještě polijeme čokoládou a ozdobíme např. rozinkami, kandovaným ovocem, půlkou vlašského ořechu nebo půlkou mandle.
Ovocné košíčky jsou osvěžující a lahodné. Korpus z lineckého těsta je naplněný pudinkovým krémem, ozdobený pěkně barevným ovocem a zalitý dortovým želé.
Košíčky s ořechovou náplní nejspíš známe ještě od našich babiček. Na náplň svaříme mléko s cukrem, přidáme nadrcené piškoty, ořechy a trochu rumu. Vychlazenou směsí plníme košíčky, zdobíme je čokoládou a barevnou rýží nebo půlkou vlašského ořechu.
Vnitřek korpusu ze žloutkového těsta potřeme čokoládovou polevou, nalijeme malé množství koňaku, a po ztuhnutí nastříkáme čokoládový krém. Povrch dozdobíme čokoládovou polevou.
Kokosové košíčky mají korpus upečený z ořechového těsta, naplněné jsou malým množstvím marmelády a kokosovým krémem. Povrch po ztuhnutí máčíme do čokolády a zdobíme např. mletým kokosem.
Věříme, že jste si vybrali tu nejlepší náplň do vašich košíčků. Na závěr přidáváme jako bonus videorecept na punčové košíčky s máslovým krémem, zalité čokoládou a ozdobené půlkou ořechu.
Komentáře