7 nejlepších receptů na vánoční kuličky. Oblíbené cukroví zvládnou i méně šikovní, a ještě k tomu rychle
Vánoční kuličky, nejčastěji nepečené, jsou jednoduché, ale velmi chutné. Využít na ně můžeme cukroví, které se nám tvarově nepovedlo, nebo se polámalo, a doplníme je dalšími surovinami podle jednotlivých receptů.
Na kuličky se používají obvykle suroviny jako nadrcené piškoty či sušenky, kokos, rum, máslo, salko a kakao. Ze surovin zpracujeme těsto a ihned, nebo po krátkém odležení, tvarujeme kuličky, které se ještě vyválí v kokosu, kakau, či namáčí v čokoládě nebo v jiné polevě. Hotové kuličky můžeme rovnat do ozdobných košíčků, ve kterých ještě více vyniknou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Medovníkové koule
- Jednoduché Raffaelo kuličky
- Rumové kuličky s kokosem
- Perníkové koule
- Kokosové kuličky s rumem v čokoládě
- Margot kuličky
- Kávové lanýže
1. místo
Medovníkové koule z nastrouhaného medového těsta a kondenzovaného karamelového mléka budou zlatým hřebem mezi cukrovím. Nejvíce si na nich pochutnají ti, kteří neodolají medovníku. Příprava medovníkových kuliček je ale mnohem snazší.
2. místo
Tyto kokosové kuličky ze salka, kokosu a oloupaných mandlí jsou snad ještě lepší než kupované Raffaelo kuličky. Jejich bílá barva vynikne vedle tmavších druhů cukroví, ale počítejte s tím, že zmizí rychle.
3. místo
Nepečené kuličky z nadrcených piškotů, rozinek, rumu, vlašských ořechů a kakaa jsou další oblíbenou a jednoduchou bombou mezi cukrovím.
4. místo
Základem těchto koulí jsou nadrcené perníčky. Použít můžeme tvary, které se nám tolik nepovedly. Hotové kuličky máčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme cukrářským zdobením.
5. místo
Tyto výborné kuličky se dělají z mletých bebe sušenek, kokosu a rumu. Zpracované těsto vyválíme do kuliček, které necháme v mrazáku krátce zatuhnout, a poté je máčíme v hořké čokoládě. Následně už jen necháme kuličky odležet v lednici.
6. místo
Do těchto chutných kuliček, které připravíme z jednoduchého těsta z rozdrobených margot tyčinek, balíme lískové ořechy, jako malé překvapení, a poté kuličky vyválíme v kokosu. Chutnají skvěle a nejvíce nadchnou příznivce margotek.
7. místo
Lanýže z bílé čokolády a smetany, obalené v kakau nebo nastrouhané čokoládě, jsou další výbornou dobrotou na našem vánočním stole. Příprava je opět velmi snadná a cukroví bude z podnosů rychle mizet.
Jak připravit kuličky z kokosu a ořechů
A pokud nám předchozí recepty nestačí, pak následující videorecept nám názorně ukáže, jak na další oblíbené kokosovo-ořechové kuličky.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Komentáře