Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené druhy cukroví jsou velmi oblíbené. Připravujeme je na poslední chvíli, protože nemají tak dlouhou trvanlivost jako pečené kousky. Nepečené druhy uložíme do chladna v dobře uzavřené krabici, po odležení se chutě surovin vzájemně prolnou a nepečené cukroví pak chutná naprosto báječně.

Výhodou nepečeného cukroví je mimo jiné i to, že do těst zpracujeme všechny nepovedené a polámané kousky drobného pečiva. Příprava na pohled efektního cukroví je snadná a rychlá, zvlášť jednoduché jsou nejrůznější kuličky, které obvykle obalujeme v kokosu, kakau nebo v namletých ořechách. Všechny nepečené druhy mají jednu věc společnou - když je dáme na stůl, dlouho tam nevydrží.

1. místo

Na lahodné a efektní kuličky budete potřebovat pouze Salko, strouhaný kokos a celé mandle na obalování. Když lžičkou naberete trochu hmoty, oválíte ji v kokosu a pak teprve vytvoříte kuličku, půjde to velmi dobře. Nezapomeňte dovnitř vmáčknout mandli.

2. místo

Báječnou dobrotou jsou medovníkové kuličky, na jejichž přípravu budete potřebovat medové plátky, které si buď koupíte nebo sami upečete. Můžete použít i nepovedené (polámané) perníčky nebo sušenky Lotus. Dále budete potřebovat trochu medu, karamelové Salko, máslo a mleté ořechy.

3. místo

Jednoduché vánoční kuličky obalené v kokosu se připravují podle tradičního a osvědčeného receptu, tyto kuličky krásně doplní každý tác s cukrovím a jakmile je vaši hosté ochutnají, budou se k nim rádi a opakovaně vracet.

4. místo

Včelí úlky nebo také vosí hnízda jsou mimořádně lákavé a také chutné nepečené cukroví. Příprava úlků je sice trochu časově náročnější, přesto na ně hospodyňky nedají dopustit. Spodek úlků tvoří dětské piškoty (nebo také kolečka z lineckého těsta), na nich je z formičky získaný typický tvar úlků, který naplníte lahodným krémem.

5. místo

S ořechovým těstem se pěkně pracuje, po rozválení z něj nakrájejte malé čtverečky, které natočíte na plechové trubičky a necháte zaschnout do druhého dne. Ořechové trubičky naplňte šlehačkou nebo libovolným krémem.

6. místo

Zajímavé cukroví vytvoříte ze dvou těst a upečených lineckých koleček. Do tmavého dejte kromě dalších surovin mleté ořechy a kakao, do světlého kokos. Z každého těsta vytvořte kuličky, které obalíte v cukru a namačkáte do formiček. Po vyklepnutí nechte ztuhnout a přilepte marmeládou na upečené linecké kolečko. Povrch ještě polijte čokoládou, případně dále dozdobte.

7. místo

Vyzkoušejte jednoduchou dobrotu z lískooříškové pomazánky. Nejprve vyšlehejte Nutellu s máslem, nastříkejte ji na dětské piškoty, namočte do čokoládové polevy a nechte v chladu ztuhnout. Báječná specialita nenechá zaručeně nikoho v klidu.

Efektní lahodnou pochoutkou je také vánoční roládka, kterou snadno připravíte podle následujícího videa. Vypracujte kakaové těsto, které po vyválení na fólii potřete krémem a stočte. Nechte v chladu dobře ztuhnout a pak krájejte na plátky.

Přejeme krásné povedené cukroví a dobrou chuť.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky