Nepečené cukroví připravujeme krátce před plánovým datem konzumace, na řadu proto přichází jako poslední. Do některých druhů využijeme nepovedené kousky cukroví a zbylé krémy. A přestože nepečené cukroví bývá snadné na přípravu, ze stolů mizí velmi rychle.
Přípravu nepečeného cukroví mají rádi i začátečníci a také ti, kdo neradi pečou. Při tvoření nejrůznějších kuliček můžeme dokonce experimentovat, hlavně když má tvárná hmota dobrou soudržnost a příjemnou chuť. Podívejte se na výběr nejžádanějších druhů nepečeného cukroví z našeho webu.
První recept potěší všechny milovníky plněných trubiček. Tyto trubičky se nepečou, ale jen nechají na plechových trubičkách do druhého dne zaschnout. Potom je máčíme v rozehřáté čokoládě a po ztuhnutí plníme krémem např. pařížskou šlehačkou.
Brambory vonící po skořici zvládnete jednoduše podle dalšího receptu. Dětské piškoty slepíme marmeládou a zabalíme do ochuceného těsta s mandlovou příchutí a dětskou krupičkou. Po vytvarování je obalíme v kakau.
Vosí hnízda (nebo také včelí úlky) jsou nepostradatelnou součástí sváteční tabule v mnoha rodinách. Jsou sice pracnější než jednoduché kuličky, ale výborná chuť za to stojí. Tato hnízda jsou méně obvyklá, mají totiž bílou barvu a po naplnění je "posadíme" na tmavé piškoty.
Tak trochu "retro" dezert přijde jistě k chuti. Vypracované těsto rychle vysychá a pak se drolí, proto do něj přidáme více tekutiny. Vytvoříme oválky, které špejlí upravíme tak, aby vznikla "zrna". Po ztuhnutí je ještě namočíme v čokoládové polevě.
Nepečené rolády jsou dalším atraktivním nepečeným cukrovím. Připravíme si tmavé těsto anaplníme je kokosovou směsí, kterou jsme dochutili rumem. Roládu zabalíme do mikrotenu a necháme v lednici ztuhnou, krájíme vždy až před servírováním.
Nejrůznější nepečené kuličky se připravují snadno a rychle. Do těsta přidáme úlomky cukroví a zbylé krémy. Vše dobře vypracujeme a před modelováním necháme trochu ztuhnout. Vytvořené kuličky obalujeme v kokosu, mletých oříšcích nebo kakau.
Bounty tyčinky vytvoříme pouze z másla, cukru moučka, smetany ke šlehání, strouhaného kokosu a čokoládové polevy. Máslo v hrnci rozpustíme, přidáme cukr a smetanu, po chvíli vmícháme kokos a vzniklou hmotu rozložíme na plech, necháme do druhého dne ztuhnout, pak nakrájíme a máčíme v čokoládové polevě.
Na závěr pro vás máme videorecept, který vás naučí , jak připravit nuttelové špičky. Jedná se o mimořádně oblíbený recept a dobrotu podle něj si můžete připravit sami. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře