7 ostružinových zákusků: Užijte si dobroty s výraznou chutí plodů
Ať už se vám podaří sklidit úrodu černých ostružin ve volné přírodě nebo máte vlastní rostliny na zahradě, můžete se pustit do zpracování tohoto skvělého ovoce. Pro inspiraci jsme pro vás připravili výběr nejoblíbenějších receptů na dobroty, ve kterých jsou použity.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Gratinovaný ostružinový pohár
- Pudinkové řezy s tatrankovým posypem
- Tvarohový koláč s ostružinami
- Řezy s čokojogurtovým krémem, hroznovým vínem a ostružinami
- Koláč babího léta s oříšky, jablky a ostružinami
- Olejový koláč s ostružinami
- Dortík se šlehačkou a ostružinovým želé
1. místo
Neobvyklý zapečený pohár s ostružinami či jiným drobným ovocem vás překvapí svou jednoduchostí a potěší úžasnou chutí. Krém z tvarohu a zakysané smetany jednoduše připravíme s ovocem do zapékacích mističek a posypeme hnědým cukrem, který vytvoří na povrchu pohárku zkaramelizovanou krustičku.
2. místo
Skvělé řezy z piškotového těsta potřeného krémem ze zakysané smetany a pudinku poklademe drobným ovocem a potřeme kakaovou polevou, pak ještě posypeme jemně strouhanou tatrankou. Na této dobrotě si parádně pochutnáte.
3. místo
Výborný koláč je se spoustou ostružin úžasně šťavnatý a díky tvarohovému těstu navíc vláčný a jemný. Pokud se ho rozhodnete vyzkoušet, pak se nejspíš zařadí do vašeho pekařského repertoáru, který rádi brzy zopakujete.
4. místo
Další luxusní ostružinové řezy jsou z kakaového těsta, na které po upečení naneseme spolu s ovocem krém ze smetanového jogurtu, nastrouhané čokolády a šlehačky. Pro ještě hezčí vzhled řezů můžeme na krém nanést želé.
5. místo
Zajímavý koláč, do kterého použijeme nejen ostružiny a jablka, ale také lískové oříšky - část pomeleme do těsta a druhou část opražíme a nahrubo nasekáme na povrch upečeného koláče. Určitě si na tomto koláči pochutnáte.
6. místo
Nezapomeňte ani na výborné kynuté koláče, které lze dochutit různým ovocem, včetně ostružin. Tento skvělý letní koláč doplňuje tvarohová náplň, spousta ovoce a křupavá drobenka na povrchu koláče.
7. místo
Další z ostružinových dobrot je piškotový dort, jehož korpus potřeme marmeládou a plníme ovocným želé a šlehačkovou náplní. Na povrchu dortík dozdobíme šlehačkou s mandlovými lupínky a nádherný zákusek je hotový.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Hrníčkové recepty na tvarohové moučníky: Jak upéct vláčnou buchtu, která je hotová během chvilky
Jak připravit drobenku z oleje. I tradiční moučníky můžete připravit netradičně
Komentáře