7 receptů na zpracování paprik: Připravte si skvělá letní jídla a výborně si pochutnejte
Papriky jsou další oblíbenou letní zeleninou, kterou můžete pěstovat na vlastní zahradě nebo ji v létě koupit na trzích. Vybrali jsme pro vás sedm skvělých receptů, podle kterých můžete papriky chutně zpracovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Plněné papriky s rajskou omáčkou
- Omáčka z cukety a papriky
- Těstoviny se smetanovou omáčkou z pečených paprik
- Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty
- Hovězí s paprikami v tortille
- Pikantní lečo s volským okem
- Plněná paprika na studené pohoštění
1. místo
Skvělou letní klasikou jsou plněné papriky. Připravte si je podle tohoto osvědčeného receptu, ve kterém plníte papriky směsí z mletého masa a rýže. Pokud máte vydatnou úrodu rajčat, pak nejlépe uděláte, když uvaříte rajskou omáčku k paprikám přímo z nich.
2. místo
Z velké úrody paprik a cuket můžete připravit zeleninovou omáčku, která se skvěle hodí k řadě jídel. Můžete s ní dochutit rýži či těstoviny, nebo k ní ještě přidat maso. Ochutnejte ji na topinkách a pokud máte zeleniny opravdu hodně, pak si omáčku připravte ve větším množství a zavařte ji.
3. místo
Na jednoduché jídlo z pečených paprik připravte hustou omáčku, kterou promícháte s uvařenými těstovinami. Na talíři těstoviny s omáčkou posypte sýrem, případně dozdobte bylinkami, a můžete si začít pochutnávat.
4. místo
Připravte si šťavnatou krkovici naloženou v hořčici spolu s pečenou paprikou, rajčaty a cibulí. Skvělé jídlo s americkými bramborami či hranolky, a navíc s čerstvým zeleninovým salátem, vás zasytí i uspokojí vaše chuťové pohárky.
5. místo
Oblíbené placky, které můžete plnit nejen masem, sýrem ale zejména zeleninou, včetně paprik, jsou tortilly. Jednoduché, ale atraktivní jídlo podávejte se syrovou zeleninou nebo zeleninovým salátem, který jídlo doplní a příjemně osvěží.
6. místo
Lečo je jednoduché letní jídlo, které má mnoho variant, ale prakticky vždy jsou jeho základem cibule, rajčata a papriky. Ne jinak je to i v tomto pikantním leču, které podáváme s volským okem a pořádnou hrstí čerstvých bylinek.
7. místo
A co takhle připravit skvělé pohoštění ze syrových paprik? Do paprik vložíme náplň z pomazánkového másla a po zatuhnutí je nakrájíme na plátky, které použijeme jako chuťovky nebo jimi dozdobíme namazané pečivo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
A co dalšího připravit z této letní zeleniny? Třeba chutné masové kuličky na pivu, s jejichž přípravou vám poradí následující video-recept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Grilované papriky jsou výtečnou letní pochoutkou. Poradíme, jak jsou nejchutnější a jak se dají dále využít
Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli
Jak sklízet papriky? Máme pro vás několik tipů pro šetrnou sklizeň oblíbené plodové zeleniny
Komentáře