7 receptů na perníčky: Upečte je letos podle osvědčených rad a postupů
Chystáte se letos na pečení cukroví? Pak jistě nezapomeňte upéct perníčky. Voňavé drobné tvary nazdobené bílkovou polevou budou tou nejlepší ozdobou vašeho stolu. Přinášíme vám výběr sedmi oblíbených receptů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Perníčky, které jsou hned měkké
- Měkké a voňavé vánoční perníčky
- Těsto na perníčky - hned měkké
- Vánoční medové perníčky - jsou hned měkké
- Medovníky (perníky, perníčky)
- Hrníčkové perníčky
- Celozrnné špaldové perníčky
1. místo
Pro přípravu perníčků můžete použít tento osvědčený recept, díky kterému vytvoříte těsto, se kterým se nejen skvěle pracuje, ale upečete z něj hned měkké a ještě k tomu velmi chutné perníčky.
2. místo
Podle dalšího receptu se vám povedou také skvělé perníčky. Stačí pečlivě propracovat těsto ze všech ingrediencí a nechat ho odležet na chladném místě. S pečením různých tvarů perníčků vám jistě rády pomohou děti.
3. místo
Další osvědčený recept je na výborné měkké perníčky, které je nejlepší pečlivě schovat, pokud si přejete, aby vám vydržely až do Vánoc. Jak totiž jednou ochutnáte, těžko s tím přestanete. Stejně jako u ostatních receptů jsou perníčky nejhezčí po dozdobení bílkovou polevou.
4. místo
Medové perníčky můžete připravit i podle tohoto oblíbeného receptu. Tvary, které vykrajujete z těsta, dávejte na plech s dostatečným rozestupem, při pečení totiž nabudou a při malých mezerách by se vám slepily.
5. místo
Podle dalšího podrobného receptu připravíte opravdu luxusní perníčky. Řídit se můžete i návodem na polevu, uvedenou v receptu, se kterou můžete svoje výtvory zdobit či polévat, abyste docílili opravdu krásného vzhledu.
6. místo
Pro ty, kteří rádi pracují podle hrníčkových receptů, je ideální tento jednoduchý způsob přípravy těsta na domácí perníčky. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby byly krásně lesklé.
7. místo
Zdravější variantu perníčků, zvláště pro malé děti, můžete připravit podle posledního z receptů. Do těsta použijeme celozrnnou špaldovou mouku, jinak je recept obdobný jako ostatní a příprava těsta je jednoduchá a rychlá.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře