Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených podzimních polévek nás příjemně zahřeje a zasytí. Připravíme je z výživných surovin a dobře ochutíme kořením
Zdroj: Top recepty

Chladné počasí nám opět, stejně jako každý rok, znovu připomíná vařit vydatná jídla pro zahřátí. Dobrou volbou jsou husté polévky, do našeho výběru jsme zařadili ty nejvíce oblíbené a žádané. Věříme, že si každý vybere tu "svou".

1. místo

Dýňové polévky nás zahřejí nejen svou chutí, ale i barvou. Nejlépe se připravují z dýní hokkaido, protože z nich nemusíme loupat slupku, tyto dýně dají polévce krásnou barvu a příjemnou chuť. Dýňová polévka výborně chutná, když je na talíři posypaná opraženými dýňovými semínky a doplněná trochou smetany.

2. místo

Luštěniny jsou levné a přitom velmi výživné. Pokud chceme ušetřit a přitom jíst zdravě, v našem jídelníčku určitě nebudou chybět. Tato polévka je uvařená z bílých fazolí, ochucená česnekem a pepřem. O hustotu se postará světlá jíška.

3. místo

Červená čočka je snadno stravitelná, doporučuje se i menším dětem a uvařená je velmi rychle. Barva polévky bude ještě výraznější díky přidané mrkvi. Polévku podáváme s opečenými krutonky.

4. místo

Polévka z hlívy je vydatná a chutná, připomíná klasickou dršťkovou polévku, ale jejím základem jsou houby. Příjemně ji ochutí česnek, mletá paprika, pepř a majoránka. Při podávání ji posypeme cibulovou a petrželovou natí.

5. místo

 
Polévka, která je typická pro školní jídelny, není složitá na přípravu, pouze nám zabere více času. Řadíme ji mezi typické zahřívací polévky, především díky mleté paprice a přidaným frankfurtským párkům.

6. místo

Gulášová polévka je doplněná mletým hovězím masem a vydatně dochucená především česnekem, mletou paprikou a majoránkou. Polévka chutná druhý den ještě lépe, proto jí můžeme uvařit větší dávku.

7. místo

Oblíbenou kulajdu jsme již nejspíš ochutnali v různých verzích, protože v každé rodině se vaří trochu jinak. Tato je doplněná lesními houbami a sladkou smetanou. Jemně nakrájeným koprem ji sypeme, až když je polévka hotová. 
Na závěr přidáváme recept na výbornou brokolicovou polévku, s její přípravou nám poradí názorné video. Další recepty na oblíbené polévky jsou zařazeny v našem receptáři.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky