7 oblíbených podzimních polévek nás příjemně zahřeje a zasytí. Připravíme je z výživných surovin a dobře ochutíme kořením
Chladné počasí nám opět, stejně jako každý rok, znovu připomíná vařit vydatná jídla pro zahřátí. Dobrou volbou jsou husté polévky, do našeho výběru jsme zařadili ty nejvíce oblíbené a žádané. Věříme, že si každý vybere tu "svou".
Výhodou polévek je, že nejsou náročné na přípravu, jen je musíme dobře ochutit. Podávat je můžeme jako hlavní chod a abychom se ještě více zasytili, stačí k nim přidat chutný chléb.
1. místo
Dýňové polévky nás zahřejí nejen svou chutí, ale i barvou. Nejlépe se připravují z dýní hokkaido, protože z nich nemusíme loupat slupku, tyto dýně dají polévce krásnou barvu a příjemnou chuť. Dýňová polévka výborně chutná, když je na talíři posypaná opraženými dýňovými semínky a doplněná trochou smetany.
2. místo
Luštěniny jsou levné a přitom velmi výživné. Pokud chceme ušetřit a přitom jíst zdravě, v našem jídelníčku určitě nebudou chybět. Tato polévka je uvařená z bílých fazolí, ochucená česnekem a pepřem. O hustotu se postará světlá jíška.
3. místo
Červená čočka je snadno stravitelná, doporučuje se i menším dětem a uvařená je velmi rychle. Barva polévky bude ještě výraznější díky přidané mrkvi. Polévku podáváme s opečenými krutonky.
4. místo
Polévka z hlívy je vydatná a chutná, připomíná klasickou dršťkovou polévku, ale jejím základem jsou houby. Příjemně ji ochutí česnek, mletá paprika, pepř a majoránka. Při podávání ji posypeme cibulovou a petrželovou natí.
5. místo
Polévka, která je typická pro školní jídelny, není složitá na přípravu, pouze nám zabere více času. Řadíme ji mezi typické zahřívací polévky, především díky mleté paprice a přidaným frankfurtským párkům.
6. místo
Gulášová polévka je doplněná mletým hovězím masem a vydatně dochucená především česnekem, mletou paprikou a majoránkou. Polévka chutná druhý den ještě lépe, proto jí můžeme uvařit větší dávku.
7. místo
Oblíbenou kulajdu jsme již nejspíš ochutnali v různých verzích, protože v každé rodině se vaří trochu jinak. Tato je doplněná lesními houbami a sladkou smetanou. Jemně nakrájeným koprem ji sypeme, až když je polévka hotová.
Na závěr přidáváme recept na výbornou brokolicovou polévku, s její přípravou nám poradí názorné video. Další recepty na oblíbené polévky jsou zařazeny v našem receptáři.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
Vyzkoušejte 7 nejlepších receptů z dýně hokkaido. S podzimní královnou se skvěle pracuje a jídla z ní výborně chutnají
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Komentáře